Udovičić u Skupštini UN o akcijama za mlade

Izvor: Akter, 29.Maj.2015, 11:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udovičić u Skupštini UN o akcijama za mlade

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić boravi u Njujorku gde će danas govoriti na Skupštini Ujedinjenih nacija, povodom obeležavanja 20. godišnjice Svetskog programa akcije za mlade, saopštilo je Minisrstvo

dovičić je juče, prvog dana posete u Njujorku, razgovarao sa direktorkom UN programa za mlade Nikolom Šeferd, povodom zahteva Ministarstva omladine i sporta da bude pilot zemlja za implementaciju >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Sistemskog akcionog plana za mlade ( SWAP- United Nations System-wide Action Plan), koji ima za cilj povećanje zapošljavanja mladih i razvoj preduzetništva, zaštitu ljudskih i građanskih prava, političku inkluziju, obrazovanje i zdravlje mladih.

U saopštenju se navodi da s obzirom na to da je ministar Udovičić u prethodnom periodu pokrenuo niz projekata u vezi sa zapošljavanjem mladih, ova inicijativa naišla je na široku podršku kod predstavnika Organizacije Ujedinjenih nacija za industrijski razvoj, koji su već počeli da mobilizuju sredstva za projekat u Srbiji, kao i Agencije Ujedinjenih nacija za ekonomski i socijalni razvoj, sa čijom se direktorkom delegacija Ministarstva omladine i sporta sastala.

Udovičić se juče sastao i sa direktorom UNICEF programa Tedom Čaibanom, sa kojim je razgovarao o stvaranju podsticajnog i bezbednog okvira za mlade u Srbiji, razvoju institucionalnog okvira, prvenstveno na lokalnom nivou, promovisanje tolerancije i nenasilja u školama, jačanje socijalne uključenosti mladih kao i o drugim pitanjima, dodaje se u saopštenju.

Ministar je na sastanku predstavio i Nacionalnu strategiju za mlade, koju su predstavnici UNICEF-a pohvalili, rekavši da je to dobar primer drugim zemljama na koji način treba da urede omladinsku politiku.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić u Skupštini UN o akcijama za mlade

Izvor: Akter, 29.Maj.2015

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić u Njujorku će danas govoriti na Skupštini UN, povodom obeležavanja 20. godišnjice Svetskog programa akcije za mlade..Udovičić je juče, prvog dana posete u Njujorku, razgovarao sa direktorkom UN programa za mlade Nikolom Šeferd, povodom zahteva Ministarstva...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.