U maju tender za kliničke centre

Izvor: RTS, 30.Apr.2012, 17:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U maju tender za kliničke centre

Tender za izbor izvođača radova na projektu rekonstrukcije četiri klinička centra u Srbiji biće raspisan u maju, najavio ministar zdravlja Zoran Stanković.

Početak tenderske procedure za radove na rekonstrukciji kliničkih centara u Begoradu,  Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu biće objavljen do kraja maja u službenim listovima Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << unije i Srbije, saopšteno je u Skupštini Beograda. 

U naredna tri dana će biti najavljene aktivnosti u vezi sa tom procedurom, a predstavnici Beograda i Ministarstva zdravlja su pozvali domaće i inostrane kompanije da konkurišu za posao vredan 150 miliona evra.

Najavljujući raspisivanje tendera za maj, ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković je precizirao da svi mogu da konkurišu za rekonstrukciju kliničkih centara, navodeći da je to šansa i za domaću građevinsku operativu.

Stanković je na konferenciji za novinare u Skupštini grada rekao da svi postupci vezani za projekat "Rekonstrukcija četiri klinička centra u Srbiji" moraju da se odvijaju pod lupom javnosti.

On je naveo da je Evropska investiticona banka obebzedila sredstva za taj projekat od kojih je do sad potrošeno nešto više od četiri miliona evra.

Ta banka je obezbedila 150 miliona evra kredita, a planira se ratifikacija još 50 miliona evra kredita, kako bi se klinički centri obezbedili najsavremenijom opremom.

Gradonačelnik Dragan Đilas je rekao da će ove godine početi rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije u Beogradu.

Đilas je naveo da Gradska uprava participira na više načina u tom projektu imzedju ostalog rešavanjem saobraćajnih problema i istakao da je svima cilj da se povećava nivo kvaliteta zdravstvenih usluga. 

Cilj projekta je da se izgradnjom novih i rekonstrukcijom postojećih objekata, opremanjem zgrada i modernizacijom njihovog poslovanja unapredi tercijalna zdravstvena zaštita.

Planom projekta nova centralna zgrada KCS dobiće novih 930 kreveta, a pacijentima će biti na raspolaganju više od 200 postelja u specijalizovanim jedinicama intenzivnog lečenja.

Urgentni centar biće modernizivan i integrisan sa četiri operacione sale, novi integrisani operacioni blok raspolagaće sa 30 sala, a integrisani centar za angiodijagnostiku i interventnu kardiologiju imaće sedam angiosala.

Početak tenderske procedure biće objavljen i u dnevnom listu "Politika".
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najavljen početak rekonstrukcije Kliničko-bolničkog centra u Beogradu

Izvor: Studio B, 30.Apr.2012

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prisustvovao je u Starom dvoru prezentaciji projekta „Rekonstrukcija četiri klinička centra u Srbiji", kao i početku tenderskog postupka za izvođače radova...Gradonačelnik je najavio da se početak kompletne rekonstrukcije Kliničkog bolničkog centra u Beogradu...

Nastavak na Studio B...

Stanković: Novac za kliničke centre u Nišu nije potrošen

Izvor: Blic, 30.Apr.2012

Ministar zdravlja Zoran Stanković izjavio je večeras u Nišu da novac namenjen izgradnji četiri klinička centra u Nišu nije potrošen i da više od 195 miliona evra stoji na računu Evropske investicione banke..."Na taj novac naša zemlja ne plaća kamatu i on može biti povučen do 2017. godine",...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.