Najavljen početak rekonstrukcije Kliničko-bolničkog centra u Beogradu

Izvor: Studio B, 30.Apr.2012, 17:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najavljen početak rekonstrukcije Kliničko-bolničkog centra u Beogradu

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas prisustvovao je u Starom dvoru prezentaciji projekta „Rekonstrukcija četiri klinička centra u Srbiji", kao i početku tenderskog postupka za izvođače radova.

Gradonačelnik je najavio da se početak kompletne rekonstrukcije Kliničkog bolničkog centra u Beogradu (Klinički centar Srbije) očekuje tokom ove godine, što će značajno doprineti boljoj zdravstvenoj zaštiti Beograđana, ali i svih građana Srbije.

- Grad >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << Beograd, iako nije njegov osnivač, finansijski pomaže Klinički centar u Beogradu i to ćemo raditi i u budućnosti. U ovom konkretnom projektu učestvovaćemo, pre svega, u rešavanju i poboljšanju saobraćajne infrastrukture oko bolničkog kompleksa, u zajedničkom cilju da omogućimo kvalitetniju zdravstvenu uslugu za sve one koji nam se obrate za pomoć - istakao je Đilas.

On je takođe naglasio da grad ima odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja, koja je rezultirala da i pojedini vojni zdravstveni centri u Beogradu otvore vrata za lečenje civila.

- Na taj način smo omogućili zdravstvenim korisnicima sa Ceraka i Bežanijske kose da se u svom komšiluku leče na brz i adekvatan način - istakao je gradonačelnik.

Ministar zdravlja Zoran Stanković je podsetio da je Klinički centar Srbije naša najveća i najznačajnija zdravstvena institucija, sa najvećim brojem korisnika.

- Grad Beograd je u prethodnom periodu pružio veliku pomoć u pripremanju ovog projekta i prihvatio se obaveze rekonstrukcije pristupnih saobraćajnica do tog centra. Takođe, u dogovoru sa gradom biće nastavljena rekonstrukcija postojećih kliničkih centara i domova zdravlja u Beogradu.

On je dodao da su za početak rekonstrukcije četiri klinička centra u Srbiji obezbeđena sredstva od Evrospke investicione banke u iznosu od 195 miliona evra, dok je za završetak kompletne obnove potrebno dodatnih 150 do 200 miliona evra.

Završetak projekta, kako je najavio, očekuje se do 2015. godine, što će omogućiti da Srbija ima vrhunsku zdravstvenu pomoć.

Direktor projekta doktor Vasilije Antić ukazao je da će rekonstrukcija Kliničkog centra Srbije učiniti ga efikasnijim.

- Rekonstrukcija će se dobiti oko 230 novih kreveta, više od 200 postelja intenzivne nege, novi urgentni centar i novi integrisan operacioni blok, kao i niz drugih pratećih objekata, što će, uz energetsku efikasnost, nesumnjivo obezbediti kvalitetnije lečenje - istakao je direktor projekta.

Učesnici su pozvali domaće građevinske kompanije da se prijave na tender, kako bi najbolja i najpovoljnija kompanija dobila posao.

Događaju je prisustvovao i zamenik sekretara za zdravstvo grada Beograda Aleksandar Stefoski i direktor Kliničkog centra Srbije Đorđe Bajec.
Pogledaj vesti o: Dvor

Nastavak na Studio B...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.