Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2016, 06:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Republici Srpskoj se održava referendum o Danu Republike

U Republici Srpskoj se održava referendum na kojem milion 219 hiljada i 399 građana Srpske ima priliku da odgovori na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?".

Glasačka mesta u svim lokalnim zajednicama u Republici Srpskoj otvorena su u 7.00 časova a zatvaraju se u 19.00 časova.


Građani Republike Srpske mogu glasati na referendumu i u Moskvi
Kada je reč o glasanju građana Brčko distrikta, oni će moći da se izjašnjavaju u susednim lokalnim zajednicama Donjem Žabaru i Bijeljini, odnosno u Lončarima i Donjoj Bukovici.

Građani su radi utvrđivanja identiteta dužni da kod sebe imaju jedan od važećih dokumenata.


Građani Republike Srpske na referendum u Srbiji uz ličnu kartu ili pasoš
Izlaznost građana biće saopštavana na svaka dva sata, počev od 9.00 sati.

Prvi preliminarni rezultati biće već objavljeni već tokom noći, rekao je Siniša Karan, predsjednik Komisije za sprovođenje referenduma.

Podsetimo, Odluku o raspisivanju referenduma o Danu Republike Srpske usvojila je Narodna skupština Srpske na posebnoj sednici 15. jula kao reakciju na spornu odluku Ustavnog suda državne zajednice BiH iz novembra prošle godine kada je ovaj sud, na osnovu apelacije muslimanskog člana Predsedništva BiH Bakira Izetbegovića, preglasavanjem proglasio neustavnim obeležavanje 9. januara kao Dana Republike.

Pogledaj vesti o: Moskva

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počeo referendum: Srpska odlučuje o Danu RS

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2016

BANJALUKA – Sva glasačka mjesta u Republici Srpskoj trebala bi jutros da budu otvorena u sedam časova, a građani na republičkom referendumu odgovaraju na pitanje: "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?"...Komisija za sprovođenje referenduma o Danu Republike...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Referendum protivan Ustavu BiH uspio, Dodikove pristalice slave

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 25.Sep.2016

U Republici Srpskoj održan je referendum na kojem su se građani izjašnjavali o pitanju - "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?". Prema podacima sa 71,09 obrađenih glasačkih mjesta, sa "Da" na referendumsko pitanje odgovorilo 99,79 posto glasača. Ukupna...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Građani Republike Srpske odlučili o Danu Republike

Izvor: Vostok.rs, 25.Sep.2016

U Republici Srpskoj se održao referendum na kojem je 1.219.399 građana Republike Srpske imalo pravo da odgovori na pitanje "Da li podržavate da se 9. januar obilježava i slavi kao Dan Republike Srpske?".. . . Prema podacima Republičke komisije za provođenje referenduma sa obrađenih 71,09...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.