RTS digital od ponedeljka menja naziv u RTS 3

Izvor: RTS, 05.Jun.2015, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RTS digital od ponedeljka menja naziv u RTS 3

Specijalizovani program kulture i umetnosti RTS Digital promeniće naziv i vizuelni identitet u RTS 3 od ponedeljka, 8. juna, saopštio je RTS.
RTS će, kako se navodi, na svom celodnevnom specijalizovanom programu kulture i umetnosti nastaviti da emituje program koji je namenjen zahtevnim gledaocima i pridobijanju njihovog poverenja, kako u pogledu kvaliteta slike i zvuka tako i kvaliteta emitovanih emisija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i drugih sadržaja.

Ubuduće RTS 3 će nastojati ne samo da održi postignuti nivo kvaliteta nego i da dopre do gledalaca povećanim brojem emisija proizvedenih u HD tehnologiji i još probranijim programskim sadržajima- muzičkim, kulturno-umetničkim, dokumentarnim, dečjim... poštujući postavljene i uspostavljajući nove standarde kvaliteta.
RTS 3, kao kanal kulture i umetnosti, u svojoj programskoj ponudi i dalje će imati visokokvalitetna programska ostvarenja koja prate evropske tokove i istovremeno neguju nacionalni identitet, kulturu, jezik, tradiciju...
Kako se navodi, na godišnjem nivou RTS 3 emituje 4.200 sati muzičkog programa, od čega je 3.000 sati koncerata svih žanrova, 660 sati dokumentarno-muzičkih programa, 300 sati opera, 240 sati baleta.
U narednom periodu u programskoj ponudi će se naći argentinska serija o tangu, Sto dana džeza, izabrani koncerti Berlinske, Bečke, Čikaške filharmonije i ciklus Pučinijevih jednočinih opera.
Osim muzike raznih nacija, na RTS 3 gledaoci će imati priliku da gledaju direktne prenose i snimke koncerata strane i domaće produkcije - Simfonijskog orkestra i hora RTS-a, Big benda.
U programskoj šemi su zastupljene i dokumentarne emisije oko 1.560 sati godišnje.
U planu je 450 sati u emitovanju Specijalizovanog programa kulture i umetnosti RTS 3 u narednom periodu i obeležiće ga serijali "Kopija ili original", "Dnevnik vajara", "Mit i umetnost", "Put do umetnosti", "Rokoko", "Barok", "Impresionizam", "Palete".
U okviru filmskog programa, u ponudi je godišnje oko 400 sati odabranih filmskih sadržaja iz ciklusa ruskih i evropskih filmova, ciklusa retrospektiva filmskih autora, ali i serijali francuske, ruske, engleske i kineske proizvodnje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RTS Digital od ponedeljka menja ime u RTS 3

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Jun.2015

Radio-televizija Srbije (RTS) saopštila je danas da će od ponedeljka, 8. juna, njen specijalizovani celodnevni program kulture i umetnosti RTS Digital promeniti naziv i vizuelni identitet u RTS 3..."U skladu sa jasnim ciljevima i uredničkom koncepcijom iskazanom u realizovanom emitovanju tokom prethodnih...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.