Putari prekinuli blokadu kod Novog Sada

Izvor: Politika, 09.Jun.2011, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari prekinuli blokadu kod Novog Sada

NOVI SAD  – Radnici „Vojvodinaputa-Bačkaputa” prekinuli su danas posle podne blokadu dva putna pravca od Novog Sada ka Subotici, jer su dobili čvrsta obećanja od nadležnih da će im biti izplaćene zaostale zarade i ispunjeni drugi zahtevi zbog kojih su počeli protest, izjavio je šef Kriznog štaba u tom preduzeću Vladimir Cvetković.

„Dobili smo obećanje da ćemo dobiti martovsku platu i da će nam biti ispunjeni ostali zahtevi, verujemo na reč i zato smo, u dogovoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << s policijom, povukli s puteva kamione i drugu mehanizaciju”, rekao je Cvetković za Tanjug i napomenuo da će „blokada sutra biti žešća ukoliko radnici budu izigrani”.

Protestnom blokadom, koja je protekla bez incidenata, „postigli smo naš cilj i obavestili javnost o našim nevoljama”, istakao je Cvetković i ukazao da je blokiranje puteva od Novog Sada prema Temerinu i Sirigu obavljano na pola sata tako da nije bilo predugog zadržavanja vozila.

Radnici „Vojvodinaputa-Bačkaputa”, preduzeća sa 400 zaposlenih koje se bavi izgradnjom i održavanjem puteva, a posluje u sastavu „Nibens grupe”, odlučili su se na protest da bi, kako su istakli, odbranili imovinu preduzeća i došli do zarada koje im nisu isplaćene.

Osim isplate plata, koje ne stižu od februara, radnici traže i deblokadu računa „Nibensa”, odnosno „Bačkaputa”, kako bi mogli normalno da rade.

Radnici su zatražili i raskid ugovora o privatizaciji, rekao je Cvetković i napomenuo da je na sindikalnom sastanku bilo dogovoreno da na protestu učestvuju i njihove kolege iz drugih preduzeća u sastavu „Nibensa”, odnosno Preduzeća za puteve „Beograd”, „Niš”, „Kragujevac” i „Vranje”.

„Njima su, odmah po najavi protesta, 'Putevi Srbije' uplatili novac potreban za isplatu zarada a nas su izostavili i zato smo se odlučili da blokiramo puteve”, rekao je Cvetković.

Vlasnik „Nibens grupe” je nedavno uhapšeni Milo Đurašković, a gotovo sva preduzeća u sastavu te kompanije su, kako je rekao Cvetković, prezadužena.

Tanjug

objavljeno: 09.06.2011
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putari prekinuli blokadu kod Novog Sada

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Jun.2011

NOVI SAD -..Radnici "Vojvodinaputa-Bačkaputa" prekinuli su danas posle podne blokadu dva putna pravca od Novog Sada ka Subotici, jer su dobili čvrsta obećanja od nadležnih da će im biti isplaćene zaostale zarade i ispunjeni drugi zahtevi zbog kojih su počeli protest, izjavio je šef Kriznog štaba...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Putari odblokirali Novi Sad

Izvor: Vesti-online.com, 09.Jun.2011

Radnici "Vojvodinaputa-Bačkaputa" prekinuli su danas posle podne blokadu dva putna pravca od Novog Sada ka Subotici, jer su dobili čvrsta obećanja od nadležnih da će im biti izplaćene zaostale zarade i ispunjeni drugi zahtevi zbog kojih su počeli protest, izjavio je šef Kriznog štaba u tom preduzeću...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.