Parivodić: Za restituciju potrebne dve milijarde evra

Izvor: Blic, 29.Maj.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parivodić: Za restituciju potrebne dve milijarde evra

Stručnjak za imovinsko-pravne odnose Milan Parivodić ocenio je da bi se maksimalni iznos predviđen za obeštećenje starih vlasnika u procesu restitucije kretao od nešto manje od dve milijarde, pa do maksimalnih četiri milijarde evra.

Parivodić koji je bio ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom i autor nacrta zakona o denacionalizaciji >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za vreme prethodne Vlade premijera Vojislava Koštunice, objasnio je na skupu o evrointegracijama Srbije kako vidi povraćaj imovine od koga bi koristi imala i stari vlasnici ali i država.

Parivodić je izneo protekle sedmice da je došao do zaključka da od 73.000 zahteva podnetih za povraćaj imovine, ne bi moglo da bude više od od 30.000 do 40.000 ljudi koji potražuju državne obveznice, jer imovina ne može da im bude vraćena u naturi ili zemljištu.

Parivodić je naglasio da, otuda izdatak za obeštećenje ne bi bio veliki, a Srbija bi taj teret mogla da podnese.

Ovaj stručnjak predlaže da se za osnovicu obračuna vrednosti objekta koji ne može da se vrati u naturi uzme ona koju Poreska uprava koristi za obračun poreza na imovinu za minulu godinu.

"Kako je reč o starim objektima jer su građeni pre drugog svetskog rata imali bi odmah umanjenje od 60 odsto. Time se osnovica obračunava na 40 odsto vrednosti i tako imate tačnu kalkulaciju", objasnio je Parivodić.
Pogledaj vesti o: Vojislav Koštunica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Parivodić: Za restituciju potrebne dve milijarde evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2011

BEOGRAD -..Stručnjak za imovinsko-pravne odnose Milan Parivodić ocenio je da bi se maksimalni iznos predviđen za obeštećenje starih vlasnika u procesu restitucije kretao od nešto manje od dve milijarde, pa do maksimalnih četiri milijarde evra...Parivodić koji je bio ministar za ekonomske odnose...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Parivodić: Za restituciju potrebne dve milijarde evra

Izvor: S media, 29.Maj.2011

Stručnjak za imovinsko-pravne odnose Milan Parivodić ocenio je da bi se maksimalni iznos predviđen za obeštećenje starih vlasnika u procesu restitucije kretao od nešto manje od dve milijarde, pa do maksimalnih četiri milijarde evra. ..Milan Parivodić koji je bio ministar za ekonomske odnose...

Nastavak na S media...

Parivodić: Za restituciju 2 mlrd. €

Izvor: B92, 29.Maj.2011

Beograd -- Obeštećenje starih vlasnika u procesu restitucije koštalo bi dve do maksimalnih četiri milijarde evra, smatra Milan Parivodić...Parivodić koji je bio ministar i autor nacrta zakona o denacionalizaciji za vreme Vlade Vojislava Koštunice, došao je do zaključka da od 73.000 zahteva podnetih...

Nastavak na B92...

ZA RESTITUCIJU DVE MILIJARDE EVRA

Izvor: Kurir, 30.Maj.2011, 08:24

BEOGRAD - Stručnjak za imovinsko-pravne odnose Milan Parivodić ocenio je da bi se maksimalni iznos predviđen za obeštećenje starih vlasnika u procesu restitucije kretao od nešto manje od dve milijarde pa do maksimalno četiri milijarde evra, prenosi Tanjug.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.