Odalović za RTS: Očekujemo izveštaj o svim okolnostima otmice

Izvor: RTS, 23.Feb.2016, 01:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odalović za RTS: Očekujemo izveštaj o svim okolnostima otmice

Posmrtni ostaci Jovice Stepića i Slađane Stanković terebalo bi danas da budu preneti u Srbiju. Veljko Odalović je za RTS izjavio da je predstavnicima vlasti u Tripoliju preneo da Srbija očekuje detaljan izveštaj libijskih službi o svemu što se dogodilo pre dva dana, kao i o svim okolnostima otmice.
Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović stigao je kasno sinoć u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Tripoli, gde će obaviti neophodne pripreme i sakupiti dokumentaciju za transport posmrtnih ostataka Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji je planiran za danas posle podne ili uveče.

Odalović je za RTS izjavio da je predstavnicima vlasti u Tripoliju preneo da Srbija očekuje detaljan izveštaj libijskih službi o svemu što se dogodilo pre dva dana, kao i o svim okolnostima otmice.
Kaže da se razgovara sa vlastima u Tripoliju da bi se obezbedio avion i dobila dozvola da poleti.
"Aerodrom u Tripoliju je pod određenim ograničenjima i moraćemo da u toku prepodneva prevaziđemo taj problem i verujem da ćemo do 12 sati sve te proceduralne stvari završiti da bi u kasnim večernjim satima bili u Beogradu", rekao je Odalović.
Odalović je rekao da su istražni organi u Libiji bili na licu mesta i posle istrage o svim okolnostima, kao i da će dostaviti kompletnu informaciju o broju stradalih ljudi, i o tome da li ima ljudi drugih državljana, kako su obećali.
Ministarstvo spoljnih poslova formiralo je posebnu grupu koja utvrđuje okolnosti pre, za vreme i posle otmice naših dvoje državljana, povodom čije je pogibije danas i sutra u zgradi Ministarstva spoljnih poslova Srbije otvorena Knjiga žalosti od 11 do 14 časova.
Pogledaj vesti o: Libija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

DAČIĆ ZA KURIR: U izveštaju libijskih patologa nema kako su stradali Slađana i Jovica

Izvor: Kurir, 23.Feb.2016

BEOGRAD - Posmrtni ostaci Jovice Stepića i Slađane Stanković trebalo bi danas oko 18 časova da budu preneti u Srbiju...U obukcionom nalazu libijskih patologa nema vremena smrti, niti kako su stradali, već samo opis rana, kaže za Kurir srpski šef diplomatije Ivica Dačić..-  U svakom trenutku...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.