NIS OTVORIO PRVI TERMINAL ZA SNABDEVANJE BRODOVA GORIVOM

Izvor: Kurir, 14.Mar.2012, 15:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NIS OTVORIO PRVI TERMINAL ZA SNABDEVANJE BRODOVA GORIVOM

Ova stanica u Novom Sadu je veoma značajna jer će pojačati rečni saobraćaj u našoj zemlji i znatno doprineti razvoju nautičkog turizma, rekao predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić

NOVI SAD - Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i generalni direktor Naftne industrije Srbije (NIS) Kiril Kravčenko danas su u Novom Sadu svečano otvorili prvi Terminal u našoj zemlji, koji će obezbediti sigurno snabdevanje brodova i brodskih kompanija kvalitetnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << gorivom na važnim plovnim pravcima u Srbiji.

Otvarajući prvu bunker stanicu za snabdevanje brodova gorivom, Kravčenko je istakao da će do kraja godine biti otvorene još tri takve stanice, kako bi NIS obezbedio snabdevanje gorivom domaćih i stranih plovila u Srbiji i u tranzitu, čije su godišnje potrebe veće od 40.000 tona.

Istakavši da je to nastavak saradnje Vlade Vojvodine sa NIS-om, koja je vrlo intenzivna, Pajtić je naglasio da će otavaranjem ovog NIS-ovog kapaciteta znatna finansijska sredstva biti prelivena u naš, umesto u inostrane budžete.

"Ova stanica je veoma značajna, jer će pojačati rečni saobraćaj u našoj zemlji i znatno doprineti razvoju nautičkog turizma", rekao je Pajtić.

Generalni direktor NIS-a je dodao da je ova investicija u terminale za punjenje plovila gorivom, vredna nekoliko miliona evra, novi oblik ulaganja NIS-a u razvoj Srbije.

Cilj NIS-a je da za nekoliko godina postane lider na nacionalnom tržištu Srbije u oblasti bunkerisanja brodova gorivom, navedeno je ovom prilikom i istaknuto da će ta kompanija do kraja godine pustiti u rad bunker stanice u Smederevu i na granici sa Hrvatskom.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NIS otvorio prvu stanicu za snabdevanje brodova gorivom

Izvor: EMportal, 14.Mar.2012

Naftna industrija Srbije danas otvorila prvu bunker-stanicu za snabdevanje brodova gorivom. Stanica je kod novosadske Rafinerije nafte, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav, u neposrednoj blizini ušća kanala u Dunav.

Nastavak na EMportal...

Naftni terminal u Novom Sadu

Izvor: RTS, 14.Mar.2012

Prvi terminal za snabdevanje brodova gorivom otvoren u Novom Sadu. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao da će time biti obezbeđeno snabdevanje gorivom plovila u tranzitu čije su godišnje potrebe oko 40.000 tona...Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i generalni direktor Naftne industrije...

Nastavak na RTS...

Brodovi dobili svoju pumpu u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 14.Mar.2012

Stanica za snabdevanje gorivom brodova i drugih plovila otvorena je danas u Novom Sadu.

Nastavak na Radio 021...

Donacija za povratničke zadruge u Hrvatskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Mar.2012, 15:36

NOVI SAD -..Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić bio je danas domaćin delegaciji Srba povratnika iz Hrvatske...Tom prilikom potpisano je pismo o namerama između Instituta za ratarstvo i tri povratničke poljoprivredne zadruge...Vlada Vojvodine i njen Fond za pružanje pomoći izbeglim, prognanim...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.