Naftni terminal u Novom Sadu

Izvor: RTS, 14.Mar.2012, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naftni terminal u Novom Sadu

Prvi terminal za snabdevanje brodova gorivom otvoren u Novom Sadu. Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić rekao da će time biti obezbeđeno snabdevanje gorivom plovila u tranzitu čije su godišnje potrebe oko 40.000 tona.

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić i generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko otvorili su u Novom Sadu prvi terminal za snabdevanje brodova gorivom u našoj zemlji, koji će obezbediti sigurno snabdevanje kvalitetnim gorivom na važnim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << plovnim pravcima u Srbiji.

Otvarajući prvu bunker stanicu, Kravčenko je istakao da će do kraja godine biti otvorene još tri takve stanice, kako bi NIS obezbedio snabdevanje gorivom domaćih i stranih plovila u Srbiji i u tranzitu, čije su godišnje potrebe veće od 40.000 tona.

Istakavši da je to nastavak saradnje Vlade Vojvodine sa NIS-om, koja je vrlo intenzivna, Pajtić je naglasio da će njegovim otvaranjem znatna finansijska sredstva biti prelivena u naš umesto u inostrane budžete, jer će gorivo za plovila od danas moći da se kupuje i u našoj zemlji.

"Ova stanica je veoma značajna jer će pojačati rečni saobraćaj u našoj zemlji i znatno doprineti razvoju nautičkog turizma'', rekao je Pajtić.

Predsednik pokrajinske vlade je podsetio da se saradnja sa NIS-om ostvaruje tako što ta naftna kompanija, u sastavu ruskog "Gaspromnjefta", usmerava određena finansijska sredstva prema pokrajini i njenim lokalnim samoupravama.

Pajtić je naveo da je u toku proces formiranja zajedničke kompanije za korišćenje potencijala geotermalne energije u Vojvodini i dodao da bi te velike mogućnosti trebalo da budu iskorišćene kako u energetske tako i u turističke svrhe.

Napominjući da je veoma zadovoljan saradnjom sa vlastima u Srbiji i Vojvodini, generalni direktor NIS-a je istakao da će investicije te naftne kompanije u našoj zemlji ove godine premašiti 500 miliona evra, od čega će najveći deo biti uložen u Vojvodini.

Kravčenko je rekao da će ovogodišnja vrednost ulaganja NIS-a u Srbiji biti 70 odsto veća nego lane, ocenivši da je veoma značajno to što je NIS sačuvao dinamiku razvoja investicija u regionu.

Gradonačelnik Novog Sada Igor Pavličić rekao je da je veoma zadovoljan saradnjom grada i NIS-a, koji ulaže znatna sredstva u grad i pokrajinu i dodao da ta kompanija ima i svoju društveno korisnu aktivnost jer je pomogla izgradnju igrališta i drugih objekata u Novom Sadu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.