Ministarstvo: Povratak srpskih studenata iz Ukrajine

Izvor: Politika, 17.Apr.2014, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Povratak srpskih studenata iz Ukrajine

BEOGRAD – U pratnji službenika Ambasade Srbije, 39 od 47 naših studenata koji se nalaze u Lugansku krenuće 22. aprila vozom ka Kijevu, odakle će nastaviti put ka Beogradu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Osam studenata završne godine ostaje u Lugansku, a Ambasada, u kontaktu sa Rektoratom, nastoji da obezbedi uslove da oni što pre završe školovanje, kako bi se vratili sa diplomama ove prestižne Akademije, navodi se u saopštenju.

Ambasada Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u Kijevu se ranije obratila nadležnom ministarstvu u Ukrajini i međunarodnim školama u kojima se nalaze naši učenici, sa zahtevom da se zvanično skrati školska godina i učenici vrate kućama.

Broj naših državljana koji borave u Ukrajini, prema informacijama Ambasade, smanjio se sa oko 800, koliko ih je bilo pre najnovijih dešavanja, na oko 400, od kojih se 150 nalazi u područjima zahvaćenim neredima.

Prema informacijama Ambasade, naši građani dosad nisu imali nikakvih neprijatnosti.

Ambasada Srbije u Kijevu je u svakodnevnom kontaktu sa državljanima Srbije koji se nalaze u Donjecku i Lugansku.

Osamdesetak studenata i sportista nalaze se u ovom području, a Ambasada učestvuje u pripremama za povratak studenata Muzičke akademije iz Luganska, ističe se u saopštenju.

FoNet

objavljeno: 17/04/2014

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpski studenti će se iz Luganska vratiti vozom preko Kijeva?!

Izvor: Press, 17.Apr.2014

Zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova Srbije, pratimo situaciju i preduzimamo adekvatne mere kako bi naši državljani koji studiraju u Ukrajini bili zaštićeni i kako bi im se pružila adekvatna pomoć, objavljeno je na sajtu Ministarstva prosvete...Ministarstvo spoljnih poslova Srbije ranije danas...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.