Dan samostalnog života osoba sa invaliditetom – 5. maj

Izvor: DobreVesti.rs, 05.Maj.2014, 09:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dan samostalnog života osoba sa invaliditetom – 5. maj

BEOGRAD - Evropska mreža za samostalni život ENIL proglasila je 5. maj za Dan samostalnog života i ove godine se taj dan obeležava u svim zemljama EU na različite načine, ali u svetlu sveopštih mera štednje koje naročito utiču na podršku samostalnom životu osoba sa invaliditetom.

Centar za samostalni život osoba sa invaliditetom Srbije će u svim gradovima u kojima ima svoje lokalne organizacije (Sombor, Beograd, Smederevo, Jagodina, Bor, Čačak, Kragujevac, Niš i...
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na DobreVesti.rs...






Povezane vesti

Osobe s invaliditetom traže veću podršku za samostalni život

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Maj.2014

Danas se obeležava Dan samostalnog života osoba sa invaliditetom. Potrebni lični asistenti i generalno unapređenje kvaliteta života, ocenjeno na konferenciji za novinare.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta DobreVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta DobreVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.