Vasilijevići dobili novi dom

Izvor: RTS, 03.Dec.2014, 14:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vasilijevići dobili novi dom

Posle objavljivanja naše rubrike o porodici Vasilijević iz Grgura kod Blaca, koja sa šestoro dece živi u jednoj sobi, javio se darodavac naš zemljak iz Austrije koji im je kupio dvospratnu kuću sa 17 ari okućnice i dva hektara obradive zemlje, nadomak škole i ambulante.

Šestoro dece su, kažu, njihovo najveće bogatstvo i skoro sve što imaju. Vasilijevići žive od socijalne pomoći i dečjeg dodatka, a ovu zimu zahvaljujući ljudima velikog srca, umesto u trošnoj  >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sobi dočekuju u svojoj kući.

"Ova kuća za decu najveći poklon. Hvala svima koji nam pomažu", kaže Danijela Vasilijević.

"Ovde pelene nisam video u ovom zaseoku Brežani zvanom da više za zadnjih 20 godina, niti beba da se zaplače. Barbatovac treba da se ponosi što su dobili ovoliko, osmočlanu porodicu", kaže Rade Lazarević.

Useljenje su proslavili sa svojim darodavcem, Gajom Krunićem koji živi i radi u Austriji.

"To sam stvarno od srca uradio i mislim da je ovo za njih jako dobro sada za početak. Imaju mogućnosti da i rade sami, da se snalaze tu, u životu. I tako, još ću im malo tako pomoći, u budućnosti pomalo po nešto", kaže Gajo Krunić.

Uz kuću Vasilijevići su dobili i dva hektara zemlje i mogućnost da rade i zarade.

"Da posejemo pšenicu, kukuruz, da bi imali za decu, da se hranimo, za kravu da posejemo malo trave, bilo šta da ima da se radi", kaže Predrag Vasilijević.

 

Predsednik opštine Blace Ivan Burgić kaže da će opština Blace i ubuduće pomagati ovoj porodici i truditi da je stavi na zdrave noge da ona jednoga dana može sama sebe da finansira i izdržava.

Novi dom vasilijevića nalazi se na samo par kilometara od njihovog rodnog Grgura, u susednom Barbatovcu nadomak škole i ambulante.

rts.prokuplje@rts.rs

+381 27 329 108
Pogledaj vesti o: Dečji dodatak,   Isplata dečijih dodataka

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.