Egipatski predsednik i šef CIA razgovarali o terorizmu

Izvor: Blic, 20.Apr.2015, 00:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Egipatski predsednik i šef CIA razgovarali o terorizmu

Egipatski predsednik Abdel-Fatah el Sisi razgovarao je u Kairu sa direktorom američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Džonom Brenanom o konfliktima u regionu i terorizmu.

Džon Brenan

Kako je u nedelju uveče saopšteno iz egipatske vlade, dvojica zvaničnika su najveću pažnju u razgovoru posvetili "načinima za jačanje bilateralnih odnosa" i regionalnim pitanjima.

Obe strane su se složile da nastave "konsultacije i koordinaciju u pitanjima >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od međusobnog interesa", dodaje se u saopštenju.

Brenanova poseta Egiptu nije bila unapred najavljena.

Kako podseća agencija AP, Egipat ostaje ključni partner Amerike u

severnoafričkom regionu, uprkos tenzijama nakon što je Sisi zbacio bivšeg predsednika Muhameda Mursija 2013.

Sisi zastupa ideju panarapskih vojnih snaga koje bi intervenisale u regionalnim konfliktima.

Egipat je sve više na meti islamskih ekstremista, a njegovo strateško Sinajsko poluostrvo je dom ekstremističke grupe koja je proglasila lojalnost Islamskoj državi, koja drži veliki deo teritorije u Iraku i Siriji.
Pogledaj vesti o: CIA

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Ubijena trojica vojnika na Sinaju

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Apr.2015

ISMAILIJA - Kapetan egipatske armije i još dvojica vojnika poginuli su danas od eksplozije bombe pored puta u Rafi, nedaleko od granice sa Pojasom Gaze, izjavili su medicinski izvori...Odgovornost za napad preuzeo je u saopštenju na "Tviteru" egipatski ogranak militantne grupe "Islamska država" na...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.