CIA pravi haos: Da bi Amerika ovladala Balkanom i Srbija mora da padne

Izvor: Vesti-online.com, 24.Avg.2017, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"CIA pravi haos: Da bi Amerika ovladala Balkanom i Srbija mora da padne"

Makedonski portal Minariport tvrdi da je u aferu prisluškivanja srpskih diplomata i zvaničnika direktno uključen američki ambasador u Skoplju Džes Bejli, prenosi "Politika".

Bejli je, kako piše novinarka ovog portala na engleskom jeziku, Marija Nikolovska, preko "svog" premijera Zorana Zaeva zatražio da se pripadnici makedonske Uprave za bezbednost i kontraobaveštajne poslove (UBK) uključe u prisluškivanje srpskih diplomata, ali i predsednika Aleksandra Vučića.

>> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << />Prema pisanju ovog sajta, ambasador Bejli koristi identičan scenario kojim je rušio vlast VMRO-DPMNE, ali je sada cilj Srbija.

Kako prenosi Politika, otkrivajući pozadinu špijunske afere Nikolovska piše da za CIA pad Makedonije nije dovoljan i da mora da "padne" i Srbija, kako bi Amerika "kompletirala vlasništvo nad Balkanom".

- Zato su američka "duboka država" i njihovi vazali Britanci i Nemci dali zeleno svetlo da se Skoplje pretvori u štab iz kojeg će se voditi aktivnosti čiji je cilj destabilizacija Srbije - navodi se u tekstu.

Inače, kako se podseća, Bejli je svojevremeno morao da napusti Tursku zbog organizovanja neuspelog državnog udara protiv Tajipa Redžepa Erdogana.

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Makedonski portal: CIA želi da sruši Srbiju kako bi SAD kompletirale vlasništvo nad Balkanom

Izvor: Nezavisne Novine, 24.Avg.2017

SKOPLJE - Makedonski portal "Minariport" tvrdi da je u aferu prisluškivanja srpskih diplomata i zvaničnika direktno uključen američki ambasador u Skoplju Džes Bejli.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.