Tadić: Moguć je dogovor sa DS, a Šutanovac...

Izvor: B92, 28.Nov.2016, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tadić: Moguć je dogovor sa DS, a Šutanovac...

Lider SDS Boris Tadić kaže za “Večernje novosti“ da je neozbiljno da predsednik DS Dragan Šutanovac bude kandidat za predsednika Srbije.

Na pitanje da li može da se dogovori sa bivšom strankom (DS) oko istog predsedničkog kandidata odgovorio je potvrdno.

“Neozbiljno bi bilo da zajednički kandidat bude (Dragan) Šutanovac. I nadam se da DS nema nameru da opet zbog stranačkog pozicioniranja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << potroši šansu da se promeni ova pogubna vlast“, rekao je Tadić.

O kandidaturi svog nekadašnjeg savetnika Vuka Jeremića se nije striktno odredio.

“Stali bismo iza svakog kandidata koji ima dovoljno iskustva da vodi državu u dobrom pravcu i objedini političke stranke u blok koji može da pobedi SNS. U kontaktu smo“, istakao je Tadić.

Kako kaže, ako bi Tomislav Nikolić osvojio drugi mandat, to bi bila istorijska sramota za Srbiju.

“Imajući u vidu besmislice koje je činio i izgovarao s mesta predsednika, kojima je urušavao ugled Srbije i izazivao podsmeh u međunarodnoj javnosti. Nikolić je čovek bez ikakve političke ideje i koncepcije“, ocenio je Tadić.

Bivši predsednik Srbije je ocenio da je izjavom da će se povući s mesta premijera ukoliko ne pobedi kandidat SNS, Aleksandar Vučić praktično od predsedničkih izbora pravi referendum za svoju premijersku funkciju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Tadić: Neozbiljno je da Šutanovac bude kandidat

Izvor: Večernje novosti, 28.Nov.2016

Boris Tadić, lider Socijaldemokratske stranke, govori za "Novosti" o predsedničkim izborima i šansama da se opozicione stranke oko njih ujedine PRETPOSTAVKA uspeha zajedničkog kandidata proevropskih stranka opozicije za predsednika je da tu kandidaturu podrže samo oni koji...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.