Zaoštravanje spora oko imigracije

Izvor: VOA, 14.Nov.2014, 22:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaoštravanje spora oko imigracije

Uprkos pobedi republikanaca na nedavnim izborima, predsednik Barak Obama ne odustaje od namere da preduzme akciju kako bi zaštitio milione ilegalnih imigranata od deportacije

U Vašingtonu se sprema nova bitka u vezi sa imigracijom, dok, prema najavama, predsednik Barak Obama planira da iskoristi svoja izvršna ovlašćenja kako bi zaštitio od deportacije pet miliona ilegalnih imigranata.

Obama >> Pročitaj celu vest na sajtu VOA << je izjavio da će morati da povuče unilateralni potez zato što Predstavnički dom, koji kontrolišu republikanci, nije usvojio sveobuhvatnu imigracionu reformu koju je Senat odobrio prošle godine.

Obama je potvrdio da namerava da će se to dogoditi do kraja godine. Predsedavajući Predstanvičkog doma, Džon Bejner, juče je izjavio da će se zakonodavci boriti svim sredstvima da spreče predsednika u toj nameri.

Nastavak na VOA...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.