SAD spremne da ukinu sankcije Mjanmaru

Izvor: VOA, 14.Sep.2016, 21:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD spremne da ukinu sankcije Mjanmaru

Američki predsednik Barak Obama saopštio je posle razgovora u Beloj kući sa de fakto liderkom Mjanmara Aung San su Ći, da su SAD spremne da ukinu ekonomske sankcije nekadašnjoj Burmi. Ranije danas, Obama je poslao pismo Kongresu u kojem je naveo da su SAD u procesu obnavljanju trgovinskih olakšica za Mjanmar, koje su suspendovane pre više od dve decenije zbog zloupotrebe ljudskih prava u toj državi. Prilikom susreta sa Obamom u Beloj kući, Aung San Su Ći pozvala je na ukidanje sankcija koje negativno utiču na ekonomiju njene zemlje i istakla da uprkos činjenici da je Mjanmar napedovao u tranziciji ka demokratiji, postoji "još mnogo toga što treba da se uradi". Ona je priznala da postoje tenzije između 135 etničkih grupa u Mjanmaru i naglasila da se njega administracija fokusira na situaciju u državi Rakajn jer, kako je rekla "razdor u zajednici nije nešto što se može ignorisati".  
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Su Ći u Vašingtonu

Izvor: VOA, 15.Sep.2016, 21:12

LIderka Mjanmara Aung San Su Ći obavila je susrete sa američkim zakonodavcima, dan posle razgovora sa Predsednikom Barakom Obamom u Beloj kući. Obama je saopštio da su SAD spremne da ukinu ekonomske sankcije nekadašnjoj Burmi.

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.