Obama u Luizijani: Niste sami

Izvor: VOA, 23.Avg.2016, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama u Luizijani: Niste sami

Američki predsednik Barak Obama danas je prvi put posetio jugoistočnu državu Luizijanu posle nezapamćenih poplava koje su razorile njene južne delove. Predsednik je želeo da uveri žrtve poplava da je za njegovu administraciju obnova Luizijane - prioritet. “Niste sami. Čak i kada TV kamere odu, cela zemlja će nastaviti da vas podržava”, poručio je Obama dok je obilazio poplavljene četvrti u okrugu Istočni Baton Ruž. Obama je 20 od 64 okruga u Luizijani proglasio područjima prirodne katastrofe, čime se ubrzava proces dostave federalne pomoći. Federalna agencija za vanredne situacije FEMA navodi da se više od 115.000 ljudi prijavilo za federalnu finanijsku pomoć a da je do sada obezbedjeno 127 miliona dolara. Predsednik Obama je posetio Luizijanu posle dvonedeljnog porodičnog odmora na ostrvu Martas Vinjard u Masačusetsu, što je izazvalo kritike od strane onih koji smatraju da je trebalo da skrati odmor i ranije dodje u tu drzavu. Iz Bele kuće je prošle nedelje saopšteno da je Obama želeo da što pre vidi efekat poplava ali je želeo da se postara da njegovo prisustvo “neće poremetiti spasilačke operacije koje se odvijaju u regionu.”  
Pogledaj vesti o: Barak Obama,   Poplave

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obama posetio Luizijanu posle poplava

Izvor: Blic, 23.Avg.2016

Američki predsednik Barak Obama izjavio je danas u Luizijani da je američkom narodu "slomljeno srce" zbog stradalih u nedavnim poplavama u toj američkoj saveznoj državi...Obama in flood-ravaged Louisiana: "I need all Americans to stay focused" on helping out https://t.co/SYCBgAbdpg https://t.co/3upz2vPPng..Obama...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.