Obama o Trampu: Predsednički posao nije rijaliti šou

Izvor: Blic, 07.Maj.2016, 00:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama o Trampu: Predsednički posao nije rijaliti šou

Američki predsednik Barak Obama pozvao je američke medije i javnost da ispitaju ranije izjave republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa i ne dozvole da im pažnju skrenu "cirkus i spektakl" koje on priređuje tokom svoje kampanje.

- Važno je da ozbiljno shvatimo izjave koje je on davao u prošlosti. Samo želim da naglasim koliki je stepen ozbiljnosti ovog vremena i ovog posla. Ovo nije zabava, ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << nije rijaliti šou - rekao je Obama novinarima, prenosi Rojters.

On je dodao da ako novinari urade svoj posao i ljudi budu dobro informisani, "ima poverenje u to da će američka demokratija delovati".

Upitan o Trampovoj jučerašnjoj poruci na Tviteru "Volim Latino-Amerikance", Obama je rekao da neće komentarisati Trampove Tviter poruke.

Proslavljajući meksički praznik, Tramp je na Tviteru i Fejsbuku objavio fotografiju na kojoj jede meksički specijalitet "taco bowl" (tako činija), uz koju je poželeo srećan praznik i napisao "Volim Latino-Amerikance!".

Američki državni sekretar Džon Keri takođe je kritikovao Trampa, upozoravajući da će izolacionistička politika, za kakvu se on zalaže, imati loš uticaj po dobrobit zemlje.

Pročitajte još:

Govoreći studentima Nortistern univerziteta u Bostonu, Keri je, iako ne pominjući ponovo Trampa po imenu, napravio aluziju na jedan od njegovih predloga - izgradnju zida duž granice Meksika i SAD, navodi Rojters.

Keri, član Demokratske stranke, rekao je da je ova generacija diplomaca sa najviše diverziteta u istoriji tog unverziteta, ukazao na veliki broj rasa i vera i dodao: "Drugim rečima, vi ste najgora noćna mora Donalda Trampa", što je naišlo na aplauz.

Keri je kazao da SAD ne mogu nikada uspeti ako prihvate savet da će ostati velika zemlja tako što će se kriti iza zidova u vreme kada je tehnologija to učinila nemogućim, a tako nešto ne bi bilo mudro čak ni pokušati.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Obama: Nije ovo rijaliti, izveštavajte o Trampu ozbiljno

Izvor: B92, 07.Maj.2016

Vašington -- Američki predsednik Barak Obama pozvao je medije da izveštavaju o ozbiljnim stvarima koje se tiču Donalda Trampa...On je naveo da mediji ne treba da budu ometeni “cirkusom i spektaklom“...Kako je Obama rekao, Tramp je imao mnoga saopštenja koja se moraju posmatrati ozbiljno...“Ovo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.