Obama iznenađen snimkom policajca koji ubija crnca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Nov.2015, 10:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama iznenađen snimkom policajca koji ubija crnca

Američki predsednik Barak Obama izjavio je sinoć da je "šokiran i ogorčen" video snimkom na kojem beli policajac sa 16 hitaca ubija jednog mladog crnca u Čikagu.

"Kao i mnogi Amerikanci, duboko sam šokiran i ogorčen snimkom koji pokazuje kako je ubijen mladi 17-godišnji Lejkan Mekdonald", naveo je Obama na svom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk.

Policajac Džejson Van Dajk (37) u utorak je osuđen >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << za ubistvo s predumišljajem u oktobru 2014. godine.

Lokalne vlasti Čikaga pozvale su sinoć na smirenost posle objavljivanja video snimka na kojem se prikazuje Mekdonaldovo ubistvo.

U Čikagu je sinoć održan protest tokom kojem su tri osobe privedene. Sličan skup je zakazan večeras.

211

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.