Obama: Vazdušni udari u Iraku uspešni

Izvor: Akter, 09.Avg.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Vazdušni udari u Iraku uspešni

Američki predsednik Barak Obama danas je izjavio da su vazdušni udari koje su SAD izvele protiv ekstremista Islamske države uspeli da unište njihovo oružje i opremu

Obama je dodao da se nastavljaju humanitarni napori da se iz vazduha dopreme hrana i voda proteranim verskim manjinama koje su se sakrile od islamista u planinama, prenosi AP.

Američki predsednik je kazao da je u toku planiranje njihove evakuacije.

Obama se o situaciji u Iraku obratio >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << novinarima ispred Bele kuće, izvestio je AP.

On nije hteo da navede koliko bi dugo moglo trajati američko vojno angažovanje u Iraku, dodajući da će to zavisiti od političkih napora Iračana. Obama je rekao da se neće raditi o sedmicama, ali da će biti potreban određeni period.

On je istakao da je napredovanje snaga Islamske države bilo brže nego što se predviđalo.

Obama se obratio novinarima neposredno pre puta u Masačusets gde će provesti letnji odmor, navodi AP.

SAD su juče otpočele vazdušne napade protiv snaga grupe Islamske države (IS) u Iraku, saopštio je Pentagon u petak.

Grupa Islamska država kontroliše znatne delove Iraka i Sirije.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.