Obama: Uradiću sve da zatvorimo Gvantanamo

Izvor: Press, 21.Dec.2014, 18:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Uradiću sve da zatvorimo Gvantanamo

Američki predsednik Barak Obama izjavio je da će "učiniti sve što može" na zatvaranju američkog vojnog zatvora u zalivu Gvantanamo na Kubi.
Podsetimo, četiri avganistanska pritvorenika koji su tamo držani pušteni su na slobodu. "Planiram da uradim sve što mogu da ga zatvorimo", rekao je Obama.

"To je nešto što nastavlja da inspiriše džihadiste i ekstremiste širom sveta, činjenica >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << da te ljude držimo", kazao je Obama, a preneo Rojters.

"To je suprotno našim vrednostima i veoma skupo. Mi trošimo milione na svakog pojedinca koji se tamo nalazi", istakao je Obama i dodao da je broj zatvorenika značajno smanjen.



Kao najnoviji korak u postepenom zatvaranju pritvorskog centra Gvantanamo, četiri Avganistanca koja su tu držana decenijama, puštena su na slobodu, saopštio je u subotu Pentagon. Obama je obećao da će zatvoriti Gvantanamo, kada je stupio na dužnost pre gotovo šest godina, uz obrazloženje da on šteti imidžu Amerike u svetu.

To, međutim, nije uspeo da ostvari delom zbog prepreka iz američkog Kongresa.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.