Obama: Ubistvo Nemcova znak pogoršanja klime u Rusiji

Izvor: Blic, 03.Mar.2015, 01:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Ubistvo Nemcova znak pogoršanja klime u Rusiji

Ubistvo ruskog opozionog političara Borisa Nemcova je znak pogoršanja klime u Rusiji, gde su građanska prava i slobode medija nazadovale u poslednjih nekoliko godina, izjavio je juče američki predsednik Barak Obama.

"To je nagoveštaj klime barem unutar Rusiji, gde se građansko društvo, nezavisni novinari i ljudi koji pokušavaju da komuniciraju na Internetu, sve više osećaju izloženim pretnji i ograničavanjima. I sve više jedinu informaciju koju ruska javnost >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << može da dobije jeste putem medija pod državnom kontrolom", rekao je Obama u intervjuu Rojtersu. On je pozvao na sveobuhvatnu istragu povodom ubistva Njemcova. Britanska agencija je podsetila da se Obama tokom posete Moskvi 2009, kada se sastao sa predstavnicima opozicionih stranaka, sastao i sa Nejmcovim, kritičarem ruskog predsednika Vladimira Putina.

Ubistvo Nemcova je "deo onoga što je mislim omogućilo da se Rusija angažuje u nekoj vrsti agresije koju ima prema Ukrajini", naveo je Obama.

Nemcov je ubijen u petak kasno uveče u centru Moskve, nedaleko od Kremlja, dva dana uoči velikog mitinga koji je pripremala opozicija.

Ubistvo, koje se dogodilo na Moskvoreckom mostu u centru Moskve, snimila je kamera koja snima vremenske uslove u centru grada.

Prema podacima ruskog Ministarstva unutrašnjih poslova, Nemcov je ubijen u centru Moskve u petak u 23:40 po lokalnom vremenu, kada je na njega ispaljeno više metaka iz automobila u prolazu.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

OBAMA OPLEO PO RUSIJI: Ubistvo Njemcova pokazuje da tamo ne postoje građanska prava!

Izvor: Press, 03.Mar.2015

Ubistvo ruskog opozionog političara Borisa Njemcova je znak pogoršanja klime u Rusiji, gde su građanska prava i slobode medija nazadovale u poslednjih nekoliko godina, izjavio je danas američki predsednik Barak Obama. . ...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.