Obama: Soni nije trebalo da povuče film

Izvor: RTS, 19.Dec.2014, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: "Soni" nije trebalo da povuče film

Američki predsednik Barak Obama naveo je da su Sjedinjene Države postigle uspeh u 2014. godini sniženjem stope nezaposlenosti, rastom broja zdravstveno osiguranih Amerikanaca i istorijskim diplomatskim otvaranjem prema Kubi. Ocenio je da je kompanija "Soni" pogrešila što je povukla firm "Intervju".

Takođe je istakao pred novinarima sopstvenu izvršnu akciju i sporazum sa Kinom za borbu protiv globalnog zagrevanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenela je agencija AP.

Pomenuo je da je američki Trezor (ministarstvo finansija) prodao poslednje investicije za finansijsko spasavanje Vol strita, kao i da će vojna misija u Avganistanu uskoro biti okončana.

Obama je ocenio da je kompanija "Soni" pogrešila što je povukla satirični film "Intervju" o Severnoj Koreji posle pretnji hakera.

"Imam razumevanje za probleme sa kojima se oni suočavaju. Imajući to u vidu kažem da jesu napravili grešku. Ne možemo da budemo društvo u kojem neki diktator može da nameće cenzuru ovde u SAD", rekao je Obama.

Američki predsednik održao je danas u Beloj kući konferenciju za medije uoči odlaska na Havaje na odmor.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Obama: 2014. bila uspešna godina

Izvor: Blic, 20.Dec.2014, 01:56

Američki predsednik Barak Obama ocenio je danas da su Sjedinjene Američke Države postigle uspeh u 2014. godini sniženjem stope nezaposlenosti, rastom broja zdravstveno osiguranih Amerikanaca i istorijskim diplomatskim otvaranjem prema Kubi...On je takođe istakao pred novinarima sopstvenu izvršnu...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.