Obama: Hamas da oslobodi izraelskog vojnika!

Izvor: Vesti-online.com, 02.Avg.2014, 02:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obama: Hamas da oslobodi izraelskog vojnika!

Predsednik SAD Barak Obama zatražio je momentalno oslobađanje izraelskog vojnika koji je po svoj prilici zarobljen u sukobu s pripadnicima militantnog palestinskog pokreta Hamas, koji je na vlasti u Gazi.

Foto: Ilustracija

 

Obama je ocenio da će biti teško vratiti na snagu prekid vatre između Hamasa i Izraela koji je danas prekršen. Međutim, prema njegovim rečima, SAD će nastaviti s naporima da se dođe do novog prekida vatre. Obama je rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da je Izrael poštovao dosadašnji prekid, ali da je došlo do njegovog kršenja.

 

Gaza: Izraelski tenkovi prekršili primirje; ima mrtvih

 

Predsednik SAD je rekao da je veoma tužan zbog onog što se dešava u Gazi i da želi da se učini sve što je moguće da ne ginu palestinski civili.

 

Prema njegovim rečima, Izrael mora biti u stanju da se brani, a neodgovorne akcije Hamasa su dovele civile u opasnost. Prekid vatre koji je postignut uz posredovanje SAD i Ujedinjenih nacija propao je posle samo dva sata pošto je stupio na snagu.
Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.