Katarina Zlatić među najboljim svetskim žvrljačima!

Izvor: Prva.rs, 25.Okt.2014, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Katarina Zlatić među najboljim svetskim žvrljačima!

Dok će im planina Tejbl koja se nadvija iznad Kejptauna biti kao pejzaž u pozadini, 27 žvrljača iz celog sveta saznaće ko će pobediti na Red Bull Doodle Art Globalnoj Galeriji u Company Gardenu 25. oktobra u Južnoj Africi.
Žvrljanje ili doodling je odavno forma ličnog izražavanja i način da se uključite u nečiji proces razmišljanja. Među poznatim žvrljačima su se našli i Barak Obama, fudbaler Stiven >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << Džerard i Bil Gejts, koji je nezaboravno ostavio svoju žvrljotinu na stolu Tonija Blera.
Na konkursu je učestvovala čak 32.551 žvrljotina, a kao i tokom nacionalnih takmičenja, na svetskom finalu svaki rad će biti ocenjen na osnovu stila i sveukupne kreativnosti od strane troje sudija: jevanđeliste žvrljanja Sanija Brauna, južnoafričkog uličnog umetnika Faith47 i lokalnog umetnika / grafičkog dizajnera Sindiza Nionija.
Poznat po svojoj jevanđelizaciji snage i vrednosti žvrljanja, Sani Braun je uzbuđen zbog ocenjivanja radova finalista.
- Pošto sam aktivno proučavao žvrljanje godinama, imam izražen osećaj za misao, emociju i trud koji se unosi u žvrljotine. To može da zvuči kao iznenađenje, ali ne mora da znači da ću preferirati žvrljotine koje su estetski najprivlačnije. Tražiću žvrljotine koje pokazuju najviši nivo svesti i posvećenosti.
Srbiju će na finalnoj izložbi u Kejptaunu predstavljati Katarina Zlatić, pobednica takmičenja održanog u Srbiji. Ona je pobedila u konkurenciji 1 800 radova koji su tokom maja i juna meseca bili prijavljeni na konkurs, a njen rad će biti predstavljen na opanku.
Međunarodni pobednici, između ostalog iz Kanade, Brazila, Turske, Australije i Grčke, izložiće rad u jedinstvenoj, interaktivnoj galeriji u gradskom Company Gardenu od 24. do 26. oktobra. Svaki rad će predstavljati i određenu zemlju – od piramide u ljudskoj veličini u koju će moći da se uđe, a koja će predstavljati Egipat, do modela staze Formule 1 za Bahrein.
Pobednik Red Bull Doodle Art biće proglašen tokom ceremonije dodele nagrade 25. oktobra. Pobednik osvoja poslovnu saradnju sa Red Bull Consumer Products Timom kako bi dizajnirao majicu koja će se prodavati u online prodavnici i Red Bull Svetu od 2015. godine.
Oni koji neće biti u mogućnosti da prisustvuju Globalnoj Galeriji u Kejptaunu, imaće virtuelnu turneju kroz instalacije na redbulldoodleart od 25. oktobra.
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.