CRNCI U BELOJ KUĆI: Konačno su sve tajne otkrivene!

Izvor: Press, 27.Okt.2016, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

CRNCI U BELOJ KUĆI: Konačno su sve tajne otkrivene!

Barak Obama jeste prvi crni predsednik SAD, ali svakako nije prvi afroamerikanac koji je živeo u Beloj kući
Istorija afroamerikanaca koji su živeli na vašingtonskoj aveniji Pensilvanija 1600, bila je skrivena sve dok istraživački novinar AP-a Džes Holand nije odlučio da napiše knjigu "Nevidljivi: Neispričana priča afroameričkih robova u Beloj kući.

Cilj Holandove priča o robovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << koji su sližili prvih 10 predsednika SAD jeste prvo otvaranje ovog neistraženog poglavlja istorije i otkrivanje životnih priča ovih ljudi.
Ideja za knjigu došla mu je u busu dok je razmišljao kako svi pričaju o tome da će Barak Obama biti prvi crni predsednik SAD, a niko nije pomislio da on neće biti prvi afroamerikanac koji je živeo u Beloj kući. Kako o ovim ljudima nema mnogo istorijskih podataka, Holand je počeo svoje istraživanje od predsedničkih memoara, pokušavajući da "čitanjem između redova" sastavi koherentnu sliku.

"Ono što me je najviše iznenadilo jeste koliko informacija postoji o ovim robovima, a da ih nigde ne nazivaju robovima. Nazivali su ih slugama, radili su kao osoblje, ali suštinski, oni su bili robovi", priča Holand.
U Holandovoj knjizi može se pronaći čitav niz do sada nepoznatih činjenica, kao na primer da je Džordž Vašington platio oglas u kojem poziva na hvatanje i vraćanje roba odbeglog iz Bele kuće.

Ipak, prema Holandovim rečima, ova knjiga je samo prvi korak u razotkrivanju ove zamagljene istorijske epizode.

Pogledaj vesti o: Barak Obama

Nastavak na Press...






Povezane vesti

CRNI ROBOVI BELE KUĆE: Konačno ispričana priča "nevidljivih" sluga predsednika

Izvor: Kurir, 28.Okt.2016, 11:13

...Istorija afroamerikanaca koji su živeli na vašingtonskoj aveniji Pensilvanija 1600, bila je skrivena sve dok istraživački novinar AP-a Džes Holand nije odlučio da napiše knjigu "Nevidljivi: Neispričana priča afroameričkih robova u Beloj kući..Cilj Holandove priča o robovima koji su sližili...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.