Merkelova pozvala Putina da utiče na proruske snage

Izvor: Press, 26.Jan.2015, 00:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova pozvala Putina da utiče na proruske snage

Nemačka kancelarka Angela Merkel, razgovarala je danas telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o situaciji na jugoistoku Ukrajine i pozvala Moskvu da upotrebi svoj uticaj i izvrši pririsak na proruske snage u Ukrajini i okonča širenje nasilja. >> Pročitaj celu vest na sajtu Press <<
Merkelova je pozvala Putina da utiče na proruske snage, kako bi se izbegla nova eskalacija sukoba, saopštio je njen portparol Stefen Sajbert.

Nemačka kancelarka rekla je i da proruske snage, kao potpisnice sporazuma iz Minska, treba da sednu za pregovarački sto sa predstavnicima Ukrajine, Rusije i OEBS-a, preneo je AFP.



Ranije danas, Merkelova je razgovarala i sa predsednikom Francuske Fransoa Olandom i ukrajinskim predsednikom Petrom Porošenkom, izrazivši zabrinutost zbog pogoršanja situacije na jugoistoku Ukrajine i kršenja sporazuma iz Minska.

Pres služba predsednika Porošenka, saopštila je da su Merkelova i Oland izjavili saučešće zbog tragedije u Marijupolju, gde je, u granatiranju grada, u subotu poginulo 30 ljudi.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova pozvala Moskvu da utiče na proruske snage

Izvor: NoviMagazin.rs, 26.Jan.2015

Nemačka kancelarka Angela Merkel razgovarala je danas telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o situaciji na jugoistoku Ukrajine i pozvala Moskvu da upotrebi svoj uticaj i izvrši pritisak na proruske snage u Ukrajini i okonča širenje nasilja...Merkelova je pozvala Putina da utiče na proruske...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Merkel traži pomoć Putina oko UKR

Izvor: OkRadio.rs, 26.Jan.2015

Merkelova je, u telefonskom razgovoru, pozvala Putina da upotrebi svoj uticaj i okonča širenje nasilja na istoku Ukrajine. Nemačka kancelarka Angela Merkel, razgovarala je danas telefonom s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom o situaciji na jugoistoku Ukrajine i pozvala Moskvu da upotrebi svoj...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.