Merkelova 8. I 9. jula u BiH, Srbiji i Albaniji

Izvor: Cafe.ba, 03.Jul.2015, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Merkelova 8. I 9. jula u BiH, Srbiji i Albaniji

NJemački kancelar Angela Merkel posjetiće u srijedu i četvrtak, 8. i 9. jula, BiH, Srbiju i Albaniju, najavio je portparol Vlade NJemačke Štefen Zajbert.

"Glavne teme biće bilateralni odnosi tri zemlje sa NJemačkom, kao i odnosi prema EU privredne teme i energetska pitanja. Ostale teme ticaće se regionalnih pitanja, poput Konferencije o zemljama zapadnog Balkana i odnosa sa susjedima", rekao je Zajbert.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Cafe.ba << />
Zajbert je najavio da je predviđeno da Merkelovu u Sarajevu, na kraju posjete regionu, 9. jula dočeka predsjedavajući Savjeta ministara BiH Denis Zvizdić, sa kojim će razgovarati "u četiri oka", a zatim će se susresti i sa članovima Predsjedništva BiH, prenose beogradski mediji.

On je naveo da će Merkelova prvo posjetiti Albaniju, gdje će razgovarati sa premijerom i predsjednikom te zemlje, a uveče će doputovati u Beograd, gdje će je, uz vojne počasti dočekati premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Sa Vučićem su, prema najavama, planirani zajednički razgovori i večera, a ujutro, 9. jula, na programu Merkelove je doručak sa predstavnicima civilnog društva Srbije, a potom i razgovor sa predsjednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Cafe.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Merkelova 8. i 9. jula u BiH, Srbiji i Albaniji

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jul.2015

BEOGRAD - Njemački kancelar Angela Merkel posjetiće u srijedu i četvrtak, 8. i 9. jula, BiH, Srbiju i Albaniju, najavio je portparol Vlade Njemačke Štefen Zajbert..."Glavne teme biće bilateralni odnosi tri zemlje sa NJemačkom, kao i odnosi prema EU privredne teme i energetska pitanja. Ostale teme...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Njemačka kancelarka Angela Merkel tokom posjete BiH sa majkama Srebrenice

Izvor: SandzakPress.net, 03.Jul.2015

BIH – Kancelarka Savezne Republike Njemačke Angela Merkel će se 9. jula u Sarajevu sastati sa predsjedavajućim Vijeća ministara Denisom Zvizdićem potvrdili su u Ambasadi Savezne Republike Njemačke. “Oba šefa Vlada imat će razgovor u četri oka. Poslije toga će savezna kancelarka doći...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Cafe.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Cafe.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.