Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2015, 09:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ruski ambasador u Ankari ponovo pozvan na razgovor

Vlasti u Ankari pozvale su ponovo ruskog ambasadora na razgovor pošto su borbeni avioni Rusije drugi put u dva dana prekršili vazdušni prostor Turske, javio je danas BBC.

Turska je saopštila da su ruski borbeni avioni drugi put ušli u turski vazdušni prostor u nedjelju.

NATO je apelovao na Rusiju da prekine napade "na sirijsku opoziciju i civile", dok >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << Moskva tvrdi da gađa uporišta "Islamske države" i drugih ekstremista u Siriji.

Rusi su priznali da su dva aviona na nekoliko sekundi ušla na područje Turske, ali da se to dogodilo zbog loših vremenskih uslova.

NATO, koji je juče održao sastanak po hitnom postupku u Briselu, saopštio je da je prelazak ruskih aviona preko turske granice "neprihvatljivo kršenje turskog vazdušnog prostora".

Članice NATO upozorile su Moskvu na "opasnosti ovakvog neodgovornog ponašanja".

Rusija od 30. septembra provodi vazdušne napade na položaje "Islamske države", a zapadne zemlje i Turska, koje žele odlazak sirijskog predsjednika Bašara al Asada, smatraju da Rusija tim napadima podržava njegov opstanak na vlasti.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ruski ambasador u Ankari ponovo pozvan na razgovor

Izvor: Blic, 06.Okt.2015

Vlasti u Ankari pozvale su ponovo ruskog ambasadora na razgovor pošto su borbeni avioni Rusije drugi put u dva dana prekršili vazdušni prostor Turske, javio je danas Bi-Bi-Si (BBC)...NATO je apelovao na Rusiju da prekine napade "na sirijsku opoziciju i civile", dok Moskva tvrdi da gađa uporišta...

Nastavak na Blic...

Ruski ambasador u Ankari ponovo pozvan na razgovor

Izvor: B92, 06.Okt.2015

Vlasti u Ankari pozvale su ponovo ruskog ambasadora na razgovor pošto su borbeni avioni Rusije drugi put u dva dana prekršili vazdušni prostor Turske...Turska je saopštila da su ruski borbeni avioni drugi put ušli u turski vazdušni prostor u nedelju...NATO je apelovao na Rusiju da prekine napade...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.