Goca Tržan
Goca Tržan

Goca Tržan

Gordana Goca Tržan je srpska pop pevačica i glumica, rođena u Beogradu 8. jula 1974. godine.
Pohađala je osnovnu školu Duško Radović na Novom Beogradu, a nakon završene gimnazije upisuje poljoprivredni fakultet gde je stigla do druge godine, napustila je studije i okrenula se pravoj ljubavi muzici.

Od 2007. Do 2011. godine bila je u braku sa Ivanom Marinkovićem, sa kojim ima ćerku Lenu. Od 2015. godine bila je u kratkom braku sa kolegom Rašom Novakovićem, brak nije uspeo da opstane usled velikih privatnih problema i pritiska od strane javnosti, sporazumno su se razveli i danas su u prijateljskim odnosima.

Od 1994. godine pevala je u grupi Distorzija, glumila je u više predstava, i tokom snimanja predstave Kosa srela je producente grupe Tapiri, sa kojima je dogovorila saradnju. Pevala je prateće vokale zajedno sa koleginicom Ivanom Pavlović, tako je i nastala uspešna grupa Tap 011.


Prvi samostalni album izdala je nakon odlaska iz grupe 1999. godine, U niskom letu za PGP RTS.
Drugi album Želim da se promenim iz 2001. godine je bio takođe vrlo uspešan, na njemu se našla i velika pesma 1200 milja na kojoj gostuje Toše Proeski.
Treći album Peta strana sveta, izdat je 2002. godine a četvrti album Otrov u čaj 2004. godine. Peti po redu album Plavi ram nastaje 2008. godine, a maksi singl Mastilo 2010. godine. Svoj prvi solistički koncert imala je 10. marta 2009. godine u Sava centru.
Učestvovala je u emisiji preživljavanja Survajvor (Survivor) kao i na više festivala gde je osvajala pažnju publike hitovima od kojih su poznati: Hormoni, Haljina, Hotel, Ako je Bog dozvolio, Ni na nebu ni na zemlji.

2013. godine je učestvovala u prvoj sezoni šou programa Tvoje lice zvuči poznato, gde je pokazala veliku sposobnost za glumu i igru.
Pojavljivala se u više serija i filmova kao sporedni lik, a najveću ulogu je ostvarila u filmu: U ordinaciji, Balkanski sindrom, I Sve je za ljude, kao i seriji Selo gori a baba se češlja. Goca Tržan iza sebe ima šest albuma i mnogo hitova kao što su: Zagrli, Dostana, Gde si da si neka si, Kad kažem ne, Bajka, Strašilo, Volim do kraja, i Voleo si skota poslednji u nizu hitova.

Pevačica je izuzetnog glasa i spontanosti, poznata po talentu za balade, jedna je od retkih pevačica koja ume da iznese i otpeva balade na savršen način, njene balade se svrstavaju u najlepše na našim prostorima.
Danas je u sastavu žirija emisije Pinkove zvezdice, kao jedan od glavnih kritičara i voditelja. Poznata po svom britkom jeziku i stilu, neukrotivoj prirodi, na unutrašnjoj strani zgloba istetovirala je ime i datum rođenja svoje ćerke Lane, obožava Rok muziku, njeni koncerti su uvek posećeni, a njena pozitivna energija ostavlja bez daha.
Uskoro će mnogi gledaoci malih ekrana imati priliku da je gledaju kao voditeljku autorske emisije Iskreno sa Gocom.


Stranica: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9

POLICIJA ODVELA IVANA MARINKOVIĆ U GAĆAMA Goca Tržan otkrila kroz kakav pakao je prošao: "Mislili su da je lud, spremi da ga vode u Lazu"

Pevačica Goca Tržan bila je u braku sa rijaliti učesnikom Ivanom Marinkovićem sa kojim je dobila ćerku Lenu.

Izvor: Blic, 20.Maj.2024, 09:35

Detaljnije >>

Izvučeni potencijalni dobitnici stanova u igri Uzmi račun i pobedi

Izvučeni potencijalni dobitnici stanova u igri "Uzmi račun i pobedi"

U okviru nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" danas su izvučeni potencijalni dobitnici jednoiposobnog i dvosobnog stana u Zemunskim kapijama.. Potencijalni dobitnik dvosobnog stana u Zemunskim kapijama je Mirjana Milovanović, a dobitni račun u iznosu od 2.133 dinara platila je u Ćićevcu. Potencijalni dobitnik jednoiposobnog stana u Zemunskim kapijama je Dragan Radenović, koji je poslao dobitni račun u iznosu od 1.502 dinara plaćen u Beogradu. Oba računa...

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Maj.2024, 19:18

Detaljnije >>

Na ovom mestu biće sahranjena Dajana Paunović: Žika Jakšić nije mogao da veruje kad je čuo njenu poslednju želju

Odluka Dajane Paunović u vezi njene sahrane je jasna Voditeljka Dajana Paunović bila je gošća u emisiji “Ako progovorim”, koju uređuje i vodi Goca Tržanu kojoj je govorila o svom životu. Između ostalog pričala je i na temu smrti, a odluka Dajane Paunović da već sada kupi grobno mesto šokirala je voditeljku. Ata images – Nedavno sam počela da razmišljam o kupovini grobnog mesta i da se raspitujem koliko košta – rekla je Dajana uz reči da...

Izvor: Piplmetar.rs, 18.Maj.2024

Detaljnije >>

Goca Tržan: „Poslala bih Ramba Amadeusa na Eurosong !“

Pred finale Eurosonga, Goca Tržan je dala svoje mišljenje u Jutarnjem programu Radija S kod Irene i Ivana.

Izvor: Blic, 10.Maj.2024, 17:05

Detaljnije >>

Kad osećanja jednom puknu, teško ih je sastaviti: Muž Goce Tržan objavio sve na Instagramu

Goca Tržan i Raša Novaković u braku su devet godina

Izvor: Story, 08.Maj.2024, 15:05

Detaljnije >>

"Uvek imamo za hleb i jogurt i nama je dovoljno" Goca Tržan iskreno o finansijama u porodici: "Raša mi najviše troši pare"

Pevačica Goca Tržan godinama je u skladnom braku sa suprugom Rašom Novakovićem, a jednom prilikom govorila je o njihovim finansijama.

Izvor: Blic, 08.Maj.2024

Detaljnije >>