Ukusi Vojvodine za vikend u Limanskom parku

Festival "Ukusi Vojvodine", treći po redu, održava se danas i sutra, 7. i 8. septembra, u Limanskom parku.
Predstavlja se oko 100 izlagača, proizvođača hrane i pića, malih gazdinstava i restorana tradicionalne kuhinje. 
 
Ljuti kulen, sirevi sa orasima i bosiljkom, specifični oblici testenina, nasuvo sa krompirom i kupusom, supa od morke, sušeni proizvodi od mangulice, rezanci s makom i kitnikez, samo su deo bogatog gastronomskog menija.
 
"Bogatstvo Vojvodine u oblasti hrane i pića je izuzetno, ali i nedovoljno iskorišćeno. Gastronomski i vinski turizam u svetu su u ekspanziji, mi želimo da i Vojvodina iskoristi svoje kapacitete, a posebno želimo da podržimo male proizvođače da svoju ponudu razviju, učine je prepoznatljivom i da se pred gostima koji dođu u Vojvodinu, bilo da su domaći ili strani, nađe izbor autentične, domaće i izuzetno kvalitetne hrane i pića", kaže Nataša Budisavljević Radišić, predsednica udruženja Interfest, organizatora Festivala. 
 
Dvodnevni festival i ove godine nudi i zabavni program. Organizovane su besplatne radionice o hrani i piću, dobru atmosferu prave najbolji tamburaški i džez orkestri iz Vojvodine, dok se za decu organizuju kvizovi i zabavne igre na otvorenom.
 
Deo "Ukusa Vojvodine" je i međunarodno kulinarsko takmičenje "Vojvodina Culinary Cup". Vrhunski majstori nadmetaće se u nekoliko kategorija, a međunarodni žiri proglasiće najbolje među njima.
  • Prigradski

    08.09.2019 12:00
    Prigradskih bluz
    Odgovor za
    Nikolic07.09.2019 • 15:07
    Samo za gospodu
    Zasto se ovava kujna nikad ne organizuje u Sangaj ili na Klisi

    Na žalost tačna je konstantacije sugrađanina Nikolića. Jedina organizovana kuhinja za sugrađane sa Klise i Šangaj je narodna kuhinja.
    Pri čemu su sugrađani sa Klise u boljoj poziciji jer svake nedelje imaju Najlon pijacu gde svašta može da se vidi i proba.

    Dok one prave Festivalske kuhinje su u užem centru i prestižnim kvartovima.
    Surova realnost...






  • Nikolic

    07.09.2019 15:07
    Samo za gospodu
    Zasto se ovava kujna nikad ne organizuje u Sangaj ili na Klisi uvek je namenjeno gospodi.
    Mi smo vam dobri samo kad treba da se glasa.
  • Mrgud

    07.09.2019 14:02
    Nezadovoljan
    Porcija, hladne i masne, riblje corbe 450 din, melezi 450 din. Ovo nisu promotivne cene, ovo je pelješenje.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vodič