Zoo vrt u Berlinu dobio bebu polarnog medveda

Izvor: B92, 16.Feb.2019, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zoo vrt u Berlinu dobio bebu polarnog medveda

Prošle su gotovo dve godine otkako su stanovnici Berlina imali svog polarnog medveda Frica koji je uginuo 2017. godine, kada je imao četiri meseca. Sada su dobili novog mezimca.

Zoološki vrt Tierpark Berlin objavio je video zapis koji prikazuje mladu ženku polarnog medveda koju su tada prvi put posetili veterinari.

"Napravila je prve korake prema čuvarima", rekao je direktor Andreas Knieriem kada je prvi put posetio stanište.

Veterinarski pregled utvrdio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je da je 8,5 kilograma teška i 60 centimetara dugačka medvedica rođena 1. decembra i da je sada vrlo jaka.

Prema navodima direktora, moći će da prati svoju majku Tonju (9) izvan staništa već u martu.

Smrtnost polarnih medveda je vrlo visoka jer su rođeni vrlo nerazvijeni, veličine su pacova i slepi i gluvi.

Prethodni polarni medved u tom zoološkom vrtu - Fric - iznenada je uginuo 2017. sa četiri meseca od bolesti jetre.

Zoološkom vrtu Tierpark Berlin polarni će medved vrlo dobro doći, s obzirom da se nalaze na krajnjem istoku grada, te su u senci Berlinskog zoološkog vrta koji se nalazi u centru, a gde je pre desetak godina medvedić Knut bio velika zvezda.

I njegova je priča imala tragični završetak, on je u starosti od četiri godine uginuo od infekcije mozga 2011. godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.