Žene pametnije od muškaraca?

Izvor: Domino Magazin, 15.Jul.2012, 21:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene pametnije od muškaraca?

Promena snaga u večitom ratu polova

Žene su pametnije! Po prvi put u poslednjih sto godina žene su postigle bolje rezultate u IQ testovima.

Glavni razlog je što su one bolje od muškaraca u "multitaskingu".

"U poslednjih 100 godina rezultati na testovima inteligencije sve su bolji i kod muškaraca i kod žena, ali kod žena je taj rast bio brži. To je posledica modernizacije, a kompleksnost modernog sveta prisiljava naš mozak da se prilagodi i povećava >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << inteligenciju. Pun učinak modernizacije na inteligenciju žena tek će doći do izražaja", kaže profesor doktor James Flynn.

Žene su se dakle bolje prilagodile promenama.

Flynn je takođe dokazao da inteligencija nije sasvim genetski nasleđena, već da u velikoj meri može biti unapređena i poboljšana.

Nastavak na Domino Magazin...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nove generacije žena bolje od muškaraca na testovima inteligencije

Izvor: Blic, 16.Jul.2012, 02:05

Prema rezultatima najnovijih naučnih istraživanja, a u obzir je uzet period u proteklih sto godina, žene ostvaruju neuporedivo bolje rezultate u testovima inteligencije od muškaraca...Džejms Flin je bio vođa istraživanja, a on je svetski poznati ekspert u oblasti testiranja inteligencije...- U...

Nastavak na Blic...

Žene prestigle muškarce u testovima inteligencije

Izvor: B&F Online, 16.Jul.2012

Dejli mejl piše da prvi put u poslednjih 100 godina, odnosno od kada postoje testiranja inteligencije, žene bolje prolaze na IQ testovima. Izgleda da se ženski mozak brže prilagođava zahtevima modernog života a za to je, misle stručnjaci, zaslužna sposobnost multitaskinga.  .

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.