Zastave Free Tibet proizvedene u Kini

Izvor: B92, 30.Apr.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zastave "Free Tibet" proizvedene u Kini

Kineska policija otkrila je fabriku na jugu zemlje koja je proizvodila i izvozila širom sveta zastave tibetanske vlade u egzilu sa parolom "Free Tibet" (Sloboda za Tibet).

Ova zastava, koja je zabranjena u Kini, pojavljuje se na svim antikineskim demonstracijama na kojima se traži sloboda za Tibet i koje se organizuju duž putanje olimpijske baklje, piše hongkonški list "Ming Pao".

Fabrika je otkrivena u provinciji Guandong i prima porudžbine iz čitavog sveta, preneo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je Bi-Bi-Si. Rukovodstvo fabrike se brani tvrdnjom da nisu znali šta piše na zastavi. Za njih je to bila samo još jedna "šarena zastava".

Neki su, međutim, priznali da su posumnjali da nešto nije u redu kada su je spazili na televiziji u prilozima o protestima i prilikom pretraživanja Interneta.

Na hiljade tibetanskih zastava bilo je već spakovano, spremne za isporuku u inostranstvo, naveo je list.

Na tibetanskoj zastavi, poznatoj i kao "barjak snežnog lava", nalazi se izlazeće sunce koje širi crvene i plave zrake ispod dva snežno bela lava. Zastava koja je 1912. godine postala nacionalno obeležje Tibeta zabranjena je posle kineske invazije 1950. godine.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zastave "Oslobodite Tibet" proizvedene u Kini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2008, 00:37

RIM - Kineska policija otkrila je fabriku na jugu zemlje koja je proizvodila i izvozila širom sveta zastave tibetanske vlade u egzilu sa parolom "Free Tibet" (Sloboda za Tibet)...Ova zastava, koja je zabranjena u Kini, pojavljuje se na svim antikineskim demonstracijama na kojima se traži...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.