Vanin: Ako se NATO povuče, i mi ćemo

Izvor: Nezavisne Novine, 18.Dec.2014, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vanin: Ako se NATO povuče, i mi ćemo

KOPENHAGEN - Ruski ambasador u Danskoj Mihail Vanin veoma oštro je reagovao na navode skandinavskih zemalja da ruski vojni avioni upadaju u njihov vazdušni prostor.

On je u intervjuu jednom danskom dnevniku istakao da je utvrđeno da ruski vojni avion nije ugrozio danski putnički avion iznad Baltičkog mora.

"Profesionalci su utvrdili da niste bili u opasnosti, a to što švedski zvaničnici govore da je naša podmornica u njihovim vodama, to je zato što oni često >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << posjećuju Ulicu Pušer i konzumiraju previše marihuane", istakao je Vanin.

Ambasador Rusije je dodao i da je priča oko mogućeg sudara ruskog vojnog i danskog putničkog aviona veoma dobro orkestrirana kampanja.

"Oni žele da kompromituju Rusiju, da Rusiju predstave kao veoma opasnog komšiju... Bilo je ruskih aviona, tu nema pogovora, ali je to odgovor na aktivnosti NATO-a u regionu i siguran sam da ćemo mi obustaviti aktivnosti ako NATO obustavi aktivnosti. Ne provocirajte ruskog medvjeda", zaključio je Vanin.

O "ruskom medvjedu" danas je govorio i predsjednik Rusije Vladimir Putin, prenosi B92.
Pogledaj vesti o: Ambasador Rusije

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.