![Top 3 posna recepta](https://static.vesti.rs/slike-2/Top-3-posna-recepta.jpg)
Izvor: NaDlanu.com, 12.Apr.2012, 18:17 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Top 3 posna recepta
I to na vodi! Da vam za Veliki petak trpeza bude šarenolika.
Sarma od pasulja na vodi 1/2 kg pasulja2 srednje glavice crnog luka Paškanat Deset listova kiselog kupusa So, vegeta, biber, i slatka aleva paprika Priprema: Pasulj preko noći preliti vodom. Sledećeg dana pasulj prokuvati u slanoj vodi, i tu vodu baciti. Zatim naliti pasulj i sa svim povrćem kuvati, ali paziti da se zrno pasulja ne raskuva. Kad procedite pasulj začinite ga vagetom, sa tom smesom >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << uvijati sarme od listova kupusa i slagati ih u pleh i peći na 220 stepeni 45 minuta. Pre pečenja ih naliti vodom u kojoj se pasulj kuva i posutu alevom paprikom a pleh posuti folijom.Kukurzni štapići 200 gr. kukurznog brašna100 gr. dimljenog tofua2 dl. vodesoPriprema:Kukuruzno brašno prosdejati i u njega dodati sitno narandani dimljeni tofu.Posoliti po ukusu i postepenim dodavanjem vode umesiti testo. Na papiru za pečenje tanko razviti okglagijom testo na debljinu od pola cm.Iseći na štapiće i zajedno sa papirom staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći od 15 do 20.Čorba od šampinjonaSastojci:50 gr zelenih delova mladog luka 75 gr šargarepe75 kromipra2 l vode150 gr šampinjonaperšunov list, dve kašike brašna, so, vegeta, biberPriprema: U šerpi na malo soli prporpžiti sitno iseckan mladi luk.Dodati šargarepu izrendanu na krupnije rende, i uz malo vode dinstati dok šargarepa ne omekša.Dodati izrendane šampinjone i krompir i blago posoliti.Kada je povrće izdinstanododati brašno i dodati vode.Kada čorba kuvati još 15 minuta.Začiniti po ukusu, dodoati sitno iseckan peršunov list.