Svi talenti mladog Kim Džong-una

Izvor: B92, 16.Apr.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svi talenti mladog Kim Džong-una

Kim Džong-un bio je čudo od deteta. Mladi lider Severne Koreje je prema školskim udžbenicima u toj zemlji znao da vozi automobil već u trećoj godini.

Nastavnici u Severnoj Koreji dobili su novi priručnik o tome šta treba da govore đacima o Kim Džong-unu, a njegov sadržaj je u najmanju ruku neverovatan.

Ovaj genije umeo je da vozi već u trećoj godini života, a pobedio je u trci jahti u devetoj.

Južnokorejska YTN televizija izveštava da je priručnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << namenjen predavačima novog predmeta “Revolucionarne aktivnosti Kim Džong-una” koji je uključen u školski kurikulum za ovu godinu.

Severnokorejska deca uče da je Kim vešt umetnik i kompozitor, ali i filmski producent.

“Svestrani” lider očigledno nastavlja stopama svog oca Kim Džong-ila tokom čijeg života se u školama učilo da je napisao 1.500 knjiga tokom trogodišnjih studija na Kim Il-sung univerzitetu i da je za dve godine napisao šest opera, od kojih su “sve bolje od bilo kojih drugih u istoriji muzike”.

Kim je, navodno, bio i odličan sportista koji je prvi put podigao palicu za golf 1994. na jedinom terenu u Severnoj Koreji i zaredom pogodio 11 rupa.

Zadovoljan učinkom, odmah se penzionisao u ovom sportu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.