Svaka žena ima 22 nepotrebne stvari

Izvor: B92, 26.Jan.2011, 17:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka žena ima 22 nepotrebne stvari

Ženski garderoberi vrlo često su prepuni haljina, pantalona, cipela i brojnih drugih stvari. Međutim, suočena sa tolikim izborom, većina žena zapravo ne uspe da iskoristi svaki kupljeni komad odeće. Nedavno sprovedeno istraživanje pokazalo je da u ormaru prosečne žene postoje 22 stvari koje nikada neće obući, ali nijedna od ispitanica nije bila spremna da se odrekne tih komada odeće.

Statistički ovo znači da se godišnje, samo u Velikoj Britaniji, potroši preko milijardu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << funti na preko 500 miliona odevnih predmeta koji nikada neće ugledati svetlo dana. Kada bi sve stvari koje nikada neće biti nošene bile postavljene jedna pored druge, obrazovale bi liniju dugačku 25.000 kilometara.

Čini se da je veliki broj stvari, koje su nam se učinile privlačnim u prodavnici ili su jednostavno bile na sniženju, u stvari samo đubre. Većina te nepotrebne odeće kupljena je iz sujete ili kao nagrada za uspešnu dijetu, unapređenje na poslu ili iz nekog trećeg razloga.

Iako sva ta odeća ne zauzima više od 5 odsto prostora u ormaru, većina žena i dalje odbija da je se reši.

Među najčešćim stvarima koje žene kupuju a koje posle dolaska iz prodavnice nikada neće napustiti garderober nalaze se farmerke – čak 88 odsto žena izjavilo je da imaju jedan par farmerki koje nikada neće obući.

Jedna od pet ispitanica izjavila je da ima barem šest pari cipela koje nikada neće obući, dok skoro sve žene koje su učestvovale u istraživanju tvrde da imaju barem jedan top koji nikada neće probati.

Razlog koji i dalje sprečava većinu žena da bace sve te nepotrebne stvari leži u krivici zbog nepotrebno potrošenog novca.

41 odsto žena planira da smrša kako bi postigle idealnu kilažu za nošenje zaboravljenih stvari dok 17 odsto čuva određene odevne predmete sa nadom da će se ponovo vratiti u modu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.