Super vesti ako volite pomfrit

Izvor: Domino Magazin, 04.Dec.2012, 15:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Super vesti ako volite pomfrit

Izgleda da nije baš tako loš

Odlične vesti za sve ljubitelje pomfrita! Naučnici sa Univerziteta Napulj kažu da prženje nije loše za zdravlje ako se na neke stvari pazi.

"Osnovno pravilo koje treba znati je da skrob igra važnu ulogu u čuvanju hrane pri prženju i smanjuje upijanje ulja. Skrob u krompirima je posebno efikasan. Važno je da pazite ako koristite smrznute ili prethodno pržene proizvode, jer se u tom slučaju apsorbovanje ulja značajno povećava", >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << rekao je profesor Vincenzo Fogliano koji je vodio studiju.

Otkriveno je da krompir upija mnogo manje ulja nego drugo povrće, pa je zato i zdraviji! Ako ih posle prženja odložite na papirne ubruse, skoro svo ulje će se ocediti. Dakle, samo navalite na te slasne krompiriće!

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.