Šta mora da zna moderan muškarac?

Izvor: B92, 17.Jul.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta mora da zna moderan muškarac?

Biti muškarac nije više tako jednostavno i lako. Osim što mora kući doneti hranu, savremeni muškarac mora znati čistiti, kuvati i servirati. Pred njim su sasvim novi izazovi i od njega se danas puno više očekuje. Deo izazova i obveza s kojima se moderni muškarci susreću opisao je u svojoj knjizi 'Man Up! 367 Classic Skills for the Modern Guy' pisac Pol O'Donel. Deo smo mi proširili i pojasnili.

Treba znati da proceni može li izlaziti s osobom s posla?
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ova je veza puna potencijalnih komplikacija. Morate imati na umu da rizikujete i da možete ugroziti profesionalni odnos, ali i šansu da izlazite s nekim drugim iz kancelarije u budućnosti. Dobro razmislite. Ako i nakon nekoliko meseci želite izlaziti s tom osobom, pitajte je direktno. Ako vaša veza postane ozbiljnija, probajte ne menjati ponašanje jedno prema drugom dok ste na poslu.

Kad treba pridržavati vrata

Neke mlade dame mogle bi se uvrediti i pomisliti kako verujete da su slabe, ali pridržavanje vrata ima malo veze s fizičkom snagom. Da to napravite sa stilom, morate požuriti ispred svoje drage, zauzeti pozu te je nonšalantno propustiti.

Treba li depilirati telo

Brijanje ili depiliranje prsa kod savremenih muškaraca postalo je opšteprihvaćena pojava. Ako se bojite da će nakon depilacije dlake narasti čudnije, možete probati s kremom za depiolaciju ili britvicom. Kožu pripremite na isti način kao kad brijete bradu. Toplom vodom operite kožu, nakon brijanja namažite losion da se smiri.

Kako se ponašati kad imate vezu za jednu noć

Ako vas osoba pozove da prespavate, recite joj da vam laska, ali da morate ići i da ćete je svakako nazvati. Izbegavajte laži poput onih da rano ujutro imate sastanak ili da vam majka dolazi u posetu. Isto pravilo i ako ste avanturu za jednu noć imali u svom stanu. Recite joj s poštovanjem da ne može prespavati. Ponudite se da joj pozovete taksi ili da je odvezete kući.

Svaki moderni muškarac mora znati kako se drži dete

Ako to činite prvi put, najbolje je da sednete. Zatražite nekoga da vam pokaže ispravan način podizanja i pridržavanja detetove glavice ako je još jako maleno.

Savremeni muškarac ne sme imati strah od žena

Osim što mora imati hrabrosti prići, zavesti ih svojim verbalnim veštinama i šarmom, moderni muškarac ne sme pokazati strah pred lepšom polovinom. Osim toga treba naučiti otkopčati grudnjak, strastveno voditi ljubav i parirati na verbalnom polju.

Znate li naručiti vino?

U savremenom vremenu kad je prestiž poznavati što više brendova i marki, nije dovoljno dragu samo odvesti na večeru. Da biste je impresionirali i oborili s nogu, morate znati naručiti vino. Potrudite se i edukujte na ovom području, a znanje će vam dobro doći i na poslovnim sastancima, večerama i među poslovnim partnerima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.