Saveti za kvalitetniji san

Izvor: Domino Magazin, 02.Jul.2012, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saveti za kvalitetniji san

Ove 4 stvari bi trebalo da znate

Po ovakvoj vrućini spavanje i kvalitetan san postaju važniji nego inače. Evo ih 4 saveta koji će vam pomoći da se bolje odmorite.

Rad ili spavanje

Mnogi ljudi će radije smanjiti količinu sna kako bi završili obaveze ili izlazili. Ali to je pogrešan pristup. Kada ste naspavani i odmorni mnogo ćete lakše obavljate vaše zadatke a uz to ćete biti puni elana i bolje raspoloženi.

Dužina sna >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin <<

Morate sami da je odredite. Nekim ljudima je dovoljno i 5 sati, a drugima ni 8 nije. Zato sami odredite koliko sna vam odgovara. Idite u krevet kada vam se spava i ustanite kada ste odmorni.

Ciklusi

Vrlo je važno da postavite cikluse. Uvek ustajte u isto vreme i idite na spavanje u isto vreme. Važno je da otkrijete i koliko tačno vremena vam odgovara da spavate kako ne biste ustajali u sred ciklusa dubokog sna što nije dobro za vas. Recimo 7 sati nekome može da odgovara više od 8 sati upravo zato.

Dremke

Izbegavajte dremanje preko dana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.