Rad zaglupljuje

Izvor: Domino Magazin, 05.Maj.2010, 07:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad zaglupljuje

Previše obaveza usporavaju mozak i logiku

Previše rada zaglupljuje, kažu naučnici. Stres i prekovremeni rad mogu da uzrokuju nesanicu koja dovodi do usporenog rada mozga. Istraživanja su pokazala da oni koji previše rade ostvaruju veoma loše rezultate pri rešavanju logičkih zadataka, a slabe rezultate postižu i na verbalnim testovima.

Naučnici su otkrili da više od 55 sati rada tokom nedelje veoma loše utiče na ljudski mozak. "Odvojite pet do deset minuta >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << kako biste samo sedeli i u tišini zatvorili oči i odmorili se od svega. Ne pokušavajte da zaspite, već dajte sebi oduška i odmorite svoj mozak", poručuje Neil Shah, a piše britanski Daily Mail.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.