Pronađen pauk koji pliva i lovi ribe

Izvor: B92, 09.Mar.2016, 23:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pronađen pauk koji pliva i lovi ribe

Dolomedes briangreenei, nova vrsta pauka koji može da pliva i loviribe, otkriven je u Kvinslendu, u Australiji.

Ime je dobio po fizičaru i suosnivaču Festivala svetske nauke, Brajanu Grinu, koji je inače profesor fizike i matematike na univerzitetu u Kolumbiji, prenosi australijski Biznis Insajder.

Premijerka Australije predstavila je ovog pauka u Brizbejnu na današnjem otvaranju festivala.

Ovaj pauk je veličine dlana ruke i koristi vibracije na površini vode za kretanje ili pronalazak plena. Jede ribe, žabe i punoglavce..

Ovi pauci su dobri plivači, a možemo ih videti kako plove na površini koristeći dva srednja para nogu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(FOTO) U AUSTRALIJI PRONAĐENA NOVA VRSTA: Ovaj pauk je odličan plivač, lovi ribe i žabe

Izvor: Kurir, 09.Mar.2016

U Kvinslendu, u Australiji, pronađena je nova vrsta pauka koji može da pliva i lovi ribe...Day 1 at World Science Festival Brisbane: Brian Greene meets Dolomedes briangreenei, a brand new species of spider named...."Dolomedes briangreenei", ime je dobio po fizičaru i suosnivaču Festivala svetske...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.