Porodični ručak - Pametnija deca

Izvor: Domino Magazin, 16.Sep.2009, 08:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porodični ručak - Pametnija deca

Samo tri ručka nedeljno u društvu porodice utiču pozitivno na razvoj dece

Porodični ručkovi poboljšavaju ishranu i smanjuju stres. Zbog toga bi roditelji trebalo da organizuju što je moguće više zajedničkih obroka.

"Dovoljno je samo tri do pet porodičnih obroka nedeljno u trajanju od oko dvadesetak minuta uz razgovor da bi se porodica rešila stresa", kaže Barbara H. Fiese sa Univerziteta Illinois. Fiese zaključuje da zajednički obroci višestruko koriste. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Tako je velika verovatnoća da se tinejdžeri koji jedu pet ili više obroka u krugu porodice neće odati cigaretama i marihuani. Takođe, ova deca imaju bogatiji rečnik i postižu više akademske titule od dece koja nisu imala porodična okupljanja. Deca koja se više hrane sa roditeljima jedu više voća i povrća i zdravije se hrane.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.