Petnica u Beogradu

Izvor: B92, 24.Feb.2009, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Petnica u Beogradu

Konferencija "Korak u nauku” Istraživačke stanice jedina je pan-disciplinarna naučna konferencija za srednjoškolce u Evropi. Radovi sa konferencije biće predstavljeni u Beogradu.

U sredu, 25. februara 2009. godine, u 12 časova biće otvorena Izložba radova sa VII Konferencije polaznika Istraživačke stanice Petnica "Korak u nauku”. Pored toga biće predstavljene glavne aktivnosti ISP tokom 2008. godine. Izložba će biti otvorena do 7. marta od 9 do 17 časova >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Galeriji Narodne banke Srbije, na beogradskom Trgu Slavija.

Izložbu je podržao Oliver Dulić, ministar životne sredine i prostornog planiranja, a domaćin izložbe je guverner NBS Radovan Jelašić.

Konferencija "Korak u nauku” jedina je pan-disciplinarna naučna konferencija za srednjoškolce u Evropi. Osnovni cilj ove konferencije je da bude prirodan završetak celogodišnjeg programa u IS Petnica što je, naravno, i prilika za promovisanje rada pojedinih programa Stanice, kao i petničkog obrazovnog modela u celini. Za same polaznike to je dragocena prilika da osete atmosferu naučnog skupa i iskuse proces javnog predstavljanja svojih rezultata.

Na ovoj VII Konferenciji predstavljeno je 65 radova od 95 autora koji su učestvovali na različitim programima u ISP gde su samostalno realizovali istraživački projekat u nekoj od petnaest naučnih disciplina.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.