Pečene tikvice

Izvor: Domino Magazin, 21.Nov.2012, 05:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pečene tikvice

Viljuškom po svetu – Španska kuhinja Mike Dajmaka

Tikcice – 1 kg; prezle; peršunov list – 1 vezica; beli luk – 3 čena; maslinovo ulje; so; sok od jednog limuna

Kao i kod nas, tikvice su omiljeno povrće diljem Mediterana.

Kilogram mladih, malih, bez semenki, valja oljuštiti pa iseći na pola i petnaestak minuta probariti u slanoj vodi. Dobro se ocede, pa poređaju jedna do druge u nauljenu pogodnu posudu za rernu.

Sve se prelije >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << maslinovim uljem pa zaspe prezlama pomešanim sa seckanom vezom peršunovog lista i tri čena istucanog belog luka. Još se nalije sokom od jednog limuna pa u rerni, na 225 stepeni zapeče do rumene boje.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Kuvanje za gurmane



Piše

Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.