Parfem od znoja švedskih duvača stakla

Izvor: B92, 07.Sep.2012, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parfem od znoja švedskih duvača stakla

Profesor animacija i filma, sa Roud Ajlenda, Danijel Pelc rešio je da kreira novi i neobični parfem napravljem od znoja švedskih duvača stakla.

Pelc koji svoja leta provodi u Rejmiru u Švedskoj, došao je na ideju da sakuplja znoj duvača stakla i da ga pretvori u parfem. Na ideju je došao pošto je primetio da svaki komad stakla koji naprave lokalni duvači stakla sadrži po malo znoja kreatora.

"Znoj duvača stakla ali i sam trud su nešto što turisti cene kada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vide u Švedskoj" kaže on i dodaje: "Mislim da nije prevelika razlika između parfema od duvačevog znoja i samog završenog stakla."

Iako se još uvek ne zna kada će parfem biti u prodaji, zasigurno je da je dobio podršku radnika koji prave staklo koji priznaju da je njegov koncept "značajno drugačiji".

Pelc kaže da će tajni recept parfema zadržati samo za sebe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.