Parfe kocke

Izvor: Domino Magazin, 27.Jun.2012, 07:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Parfe kocke

Pripremanje slatkog iz kuhinje Mike Dajmaka

Testo: jaja – 4 kom; brašno – 6 kašika; šećer – 6 kašika; ulje – 2 kašike; mlaka voda – 2 kašike Krem: mleko – 1 dl; žumanca – 5 kom; šećer – 150 gr; vanilin šećer – 1 kesica; želatin – 20 gr; slatka pavlaka – 6 dl

Umutiti žumanca sa šećerom, uljem i vodom, pa lagano umešati brašno i sneg od belanaca. Peći standardno, a ispečen biskvit staviti na tacnu za tortu, pa oko biskvita >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << postaviti kalup – prsten oblika torte, i pripremiti krem.

Želatin usuti u mlako mleko i ostaviti da nabubri. Žumance, šećer i vanilu umutiti i kuvati na pari dok smesa ne udvostruči zapreminu. U vruće dodati želatin, ohladiti, pa u ohlađeno umutiti pola litre pavlake.

To je krem kojim se zalije biskvit, a odozgo ukrasi onim preostalim šlagom.

Sto jedno jelo (+ gurmanski bonus) za sve uzraste, svačiji džep, sva godišnja doba, sve ukuse...

Poručite odmah

150 din (+ PTT)

065/26 25 035

E-mail: malikuvar@sezampro.rs

Kuvanje za gurmane



Piše: Mika Dajmak

Autor je urednik Malog kuvara, dodatka petkom u dnevniku Danas, tvorac nekoliko serijala o kuvanju na raznim televizijama, pisac više bestselera iz oblasti kulinarstva: "Sočni kuvar Dva debela novinara", "Šaputanja iz rerne debelih novinara"...

Specijalni dodatak svakog petka

na osam strana.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.